Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Celjanke branijo lanski naslov in se borijo za četrto zmago v tem tekmovanju. V finalu se bodo v nedeljo pomerile proti domači ekipi Budućnosti. Ta je v prvem polfinalu s 73:57 ugnala bolgarsko Montano.

Vojvodina je nazadnje konec novembra v rednem delu tekmovanja premagala Celje, tokrat pa v črnogorski prestolnici ni bila kos varovankam Damirja Grgića.

Sorodna novica Celjske košarkarice v Podgorici branijo naslov v regionalni ligi

Stik so srbske košarkarice držale do sredine druge četrtine, nato pa so prevladovale Celjanke. Do konca tretje četrtine je prednost narasla že na 22 točk za mirno končnico.

V celjskem dresu je bila najboljša strelka Mojca Jelenc s 14 točkami, eno manj je dosegla Ana Nuša Anžič. Med strelke se je vpisalo 10 od 12 igralk slovenske zasedbe. Pri Vojvodini je izstopala Shareka McNeill z 22 točkami.

Celjske košarkarice redno nastopajo na zaključnih turnirjih regionalne lige. Najboljše so bile v letih 2002, 2017 in 2022, zadnja dva naslova so osvojile prav v Podgorici. V prejšnjem tekmovalnem obdobju so v finalu ugnale prav Budućnost, ki bo tekmec tudi tokrat.

Največ naslovov v Ligi Waba imajo sicer košarkarice Šibenika, ki so bile petkrat prvakinje, nazadnje 2011, po tri naslove pa ima poleg Cinkarne Celje še Budućnost. Z dvema se lahko pohvalijo pri Partizanu, Gospiću in Stari Zagori.