Derrick Rose je imel številne težave s poškodbami v preteklih letih. Foto: Reuters
Derrick Rose je imel številne težave s poškodbami v preteklih letih. Foto: Reuters
Derrick Rose
Leta 2011 je pri 22 letih postal najmlajši dobitnik priznanja MVP rednega dela v zgodovini lige NBA. Foto: Reuters

Po poročanju več ameriških medijev, med njimi je novico prvi sporočil Sports Center, nanj pa se sklicuje tudi ESPN, je Rose pogodbo že podpisal. Enoletni dogovor je vreden 2,1 milijona ameriških dolarjev.

Vir, blizu Rosa, je za Cleveland.com povedal, da se je najkoristnejši igralec rednega dela iz leta 2011 odločil za Cleveland kljub številnim ponudbam - želeli so ga Los Angeles Lakersi, Milwaukee Bucksi in Los Angeles Clippersi - zaradi priložnosti, da zaigra v končnici lige prihajajočo sezono in da se bojuje za šampionski prstan.

Manj pomemben mu je denar, saj je v New York Knicksih lani zaslužil 21,3 milijona dolarjev na sezono.

Rose je takoj po vstopu v Ligo NBA leta 2008 osvojil naslov za najboljšega novinca leta, vsa leta je branil barve Chicago Bullsov, razen lani je nastopal za New York Knickse - v lanski sezoni je dosegel v povprečju 18 točk, 3,8 skoka in 4,4 asistence.

Novega soigralca je prek Twitterja pozdravil tudi prvi zvezdnik Kavalirjev, LeBron James.

Irving želi oditi
Rose je morebitna zamenjava za Kyrieja Irvinga, ki naj bi zaprosil za menjavo kluba. 25-letni Irving ne želi biti več v senci Jamesa, ki se je h Cavaliersom vrnil pred tremi leti. Cleveland je prejel že številne ponudbe za Irvinga, a se še niso dogovorili z nobenim klubom, je še zapisal ESPN.

Cleveland je v zadnjih treh sezonah igral v finalu; 2016 je postal prvak, 2015 in letos pa je moral priznati premoč ekipi Golden State.