Luka Dončić je že v prvi sezoni postal prava NBA-zvezda. Foto: Franci Pavšer
Luka Dončić je že v prvi sezoni postal prava NBA-zvezda. Foto: Franci Pavšer

Njegovi dresi se prodajajo kot vroče žemljice, vseskozi ga navijači ustavljajo, da bi se z njim fotografirali, ali pa dobili njegov podpis, precej Slovencev pa je v zadnjih mesecih odšlo v Teksas, da bi ujeli utrinek njegove premierne sezone.

Radijec Franci Pavšer je poudaril, da mnogi gledalci priznavajo, da na tekme Dallasa hodijo le zaradi Dončića. Opazil je, da ima v dvorani vseskozi varnostnika ali fizioterapevta ob sebi, ker je tako oblegan. "On ima tak zvezdniški status, da dejansko mora razmišljati in biti preudaren z vsako sekundo svojega dne," pravi Pavšer.

Luka Dončić blesti tudi na družbenih omrežjih

O fenomenu Luke Dončića na družbenih omrežjih je Franci Pavšer razpredal v četrtkovi Športni zgodbi.

Dončić je najboljši strelec med vsemi novinci v ligi. 19-letnik dosega več kot 20 točk na tekmo, ob tem pa še več kot pet podaj in sedem skokov. Njegovo povprečje raste iz tedna v teden.

Novinar MMC-ja Tilen Jamnik je bil fasciniran nad tem, kako hitro si je Dončić izboril mesto prvega zvezdnika ekipe, čeprav sta za Dallas igrala ameriška reprezentanta DeAndre Jordan in Harrison Barnes. "Vedel sem, da bo uspešen, da bo kandidat za novinca leta. Da bo pa igral na takšni ravni, pa mislim, da je res malokdo pričakoval."

V oddaji, ki jo je vodil Luka Petrič, lahko slišite tudi nemško legendo Dirka Nowitzkega, ki upa, da bo Dončić še vrsto let nosilec Dallasa, pa lastnika kluba Marka Cubana, kako se uči govoriti slovensko, Dončićevo mamo Mirjam Poterbin, ki pravi, da bi Luka raje odigral 100 tekem, kot da bi opravil eno nekošarkarsko obveznost, in nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Boštjana Nachbarja, ki trdi, da je ameriška košarka Dončiću še bolj pisana na kožo kot evropska, ker je odličen na žogi, v Ligi NBA pa je še več prostora.

Nachbar je tudi razmišljal o tem, koga bi bilo najbolje poleti pripeljati v klub. Dallas je s prodajo Barnesa izpraznil proračun za plače, ekipa Mavericks lahko privabi dragega košarkarja v klub, Nachbar pa pravi, da bi se, če bi moral izbrati med dobrim strelcem na zunanjem položaju ali pa med centrom, raje odločil za centra. "Strelca je lažje najti kot pravega centra. Če imaš možnost dobiti pravega centra, mislim, da s tem ne moreš zgrešiti," je povedal Nachbar.

Luka Dončić hipoma postal zvezdnik lige NBA