Luka Dončić je izjemni sezoni, v kateri je postal evropski prvak s Slovenijo in z Realom, dodal še naslov španskega prvaka. Foto: EPA
Luka Dončić je izjemni sezoni, v kateri je postal evropski prvak s Slovenijo in z Realom, dodal še naslov španskega prvaka. Foto: EPA

Če bom izbran med prvimi petimi bo neverjetno, želim si pa da bom izbran čim višje.

Luka Dončić na zadnji tekmi v dresu Reala
Luka Dončić je sinoči po pričakovanjih odigral zadnjo tekmo v dresu Real Madrida, katerega je postal član pred 6 leti, ko mu je bilo komaj 13 let. Zdaj se pri 19 letih odpravlja čez lužo kot nesporno najboljši košarkar Evrope. Foto: EPA

Na začetku druge četrtine je semafor kazal 23:23, nato pa je Real naredil delni izid 6:0 in vodstva do konca tekme ni več izpustil iz rok. Baskonia se je v tretji četrtini približala le na točko zaostanka (51:52), a je Real na začetku zadnjega dela pobegnil na +10 (67:57).

Luka Dončić, ki ga v četrtek čaka nabor Lige NBA, je v 28 minutah dosegel osem točk, pri čemer je bila ključna trojka dobri dve minuti pred koncem pri izidu 81:78 za Real, ob -6 pa se Baskonia ni mogla več vrniti in podaljšati finalne serije. Prvo ime srečanja je bil sicer Rudy Fernandez, ki je dosegel 27 točk.

Nov val priznanj - izbran tudi za MVP španske lige
Lovorike za Dončića še kar dežujejo, saj je bil po koncu španskega prvenstva razglašen za najkoristnejšega igralca lige, s tem seveda tudi član najboljše peterke in najboljši mladi košarkar v ligi ACB.

"Nimam besed. Neverjetno! Na prvi tekmi nam je Baskonia otežila življenje, za kar jim moramo čestitati, a nato smo zelo dobro odigrali in mislim, da smo si naslov več kot zaslužili," je bil po kopici priznanj in osvojitvi prvaka Španije presrečen Luka Dončić. "Najboljša sezona v življenju je za vse ljudi, s katerimi sem delal v Real Madridu, za vse osebje, moje soigralce, fizioterapevte, zdravnike," je sanjsko sezono posvetil vsem sodelavcem pri evropskih in zdaj še španskih prvakih.

Pot na draft ni bila načrtovana
Seveda po koncu tekme ni manjkalo vprašanj o pričakovane odhodu iz Reala, Španije in Evrope. Najpogostejše vprašanje je bilo, ali se bo zdaj vrat na nos odpravil v New York na četrtkov NBA-nabor. "Še vedno ne vem, če grem na nabor. Nič ni bilo načrtovano. Moram še govori z mojim agentom, potem pa bomo videli kako," je še takoj po tekmi v Vitori pripovedoval senzacionalni 19-letnik, ki ne skriva, da si želi čim višjega izbora: "Če bom izbran med prvimi petimi bo neverjetno, želim si pa da bom izbran čim višje."

ESPN: Dončić prihaja z družino v Brooklyn
A čez lužo, kjer podrobno spremljajo vse dogajanje okoli najbolj obetavnega Evropejca je ESPN že objavil, da Luka Dončić prihaja na nabor 2018, ki ga gostijo Brooklyn Nets. Po pisanju največjega ameriškega spletnega portala bo Dončić eden izmed 20 najobetavnejših igralcev, ki bodo skupaj z družinami spremljali košarkarje v zeleni sobi Barclays Centra. Po navajanju virov bodo skupaj z Lukom Dončićem za mizo sedela še mama Mirjam Poterbin s partnerjem in babica Milena Poterbin,

Liga Endesa, finale, četra tekma:
BASKONIA - REAL MADRID 1:3
85:96 (21:18, 17:24, 19:23, 28:31)
Beaubois 19, Šengelija 16, Janning 15; Fernandez 27, Campazzo 17, Ayon 14, Dončić 8 (za dve 1/2, za tri 1/4) 8 skokov in dve podaji v 28 minutah.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.

Ključna trojka Dončića tri minute pred koncem

Po tekmi z novimi lovorikami

Če bom izbran med prvimi petimi bo neverjetno, želim si pa da bom izbran čim višje.

Ganljivo slovo Dončića od madridskega Reala
Ganljivo slovo Dončića od madridskega Reala