Luka Dončić je po tekmi spregovoril s Francijem Pavšerjem. Foto: MMC RTV SLO
Luka Dončić je po tekmi spregovoril s Francijem Pavšerjem. Foto: MMC RTV SLO

Najboljši slovenski košarkar je ob zmagi 99:93 še tretjič v tem tekmovanju dosegel trojnega dvojčka. V celotni zgodovini Lige NBA se je le na eni tekmi zgodilo, da bi bil najstnik dvoštevilčen v treh statistikah (Markelle Fultz).

Potrebujejo zmage
19-letni biser slovenske košarke je po tekmi spregovoril s Francijem Pavšerjem (Val 202). Kljub trojnemu dvojčku ni bil pretirano dobre volje: "Super, a bolj sem vesel, da smo zmagali. V tem trenutku potrebujemo zmage." Mavsi so na zahodu splezali na 11. mesto, za mesta, ki vodijo v končnico, pa trenutno zaostajajo za štiri zmage.

Harrison Barnes se je moral na hitro posloviti od navijačev in soigralcev. Foto: AP
Harrison Barnes se je moral na hitro posloviti od navijačev in soigralcev. Foto: AP

Barnes zaigral na lastno željo
Večina igralcev je bila po vtisu odhoda Harrisona Barnesa, ki je med tekmo izvedel, da je bil zamenjan v Sacramento in se zato ni več vrnil na parket. Nekateri košarkarji so bili zgroženi, da se je to zgodilo med tekmo. Slabe volje je bil tudi Luka: "Ta NBA je samo posel, to mi res ni všeč." Izrazito nezadovoljen je bil tudi LeBron James, ki je nevoljo pokazal na Instagramu. Ameriški novinarji so pozneje sicer izpostavili, da je Barnes pred tekmo izvedel, da bo lahko postal del posla in je zaigral na lastno željo.

Carlisle: Ta teden je bil nor
"Za novico sem izvedel med tekmo," pa je priznal trener Dallasa Rick Carlisle. "Dve leti in pol je igral z nami, bil je izjemen profesionalec. Pogrešal ga bom, verjamem pa, da ga čaka dobro nadaljevanje kariere. Tudi nas čaka precej sprememb. Imamo dobro ekipo," je dodal. Številne ekipe so menjave naredile ravno v zadnjih dneh pred koncem prestopnega roka. "Ta teden je bil nor, a to je del naše lige in posla. Takšna sprememba pomeni novo priložnost za vse vpletene. Barnes se je odzval zelo profesionalno. Pogledal me je v oči, segla sva si v roke, izmenjala sva nekaj besed, nato je odšel," je še dodal Carlisle.

Tim Hardaway je na prvi tekmi za Dallas dosegel 12 točk. Foto: AP
Tim Hardaway je na prvi tekmi za Dallas dosegel 12 točk. Foto: AP

Letos več soigralcev kot prej v celotni karieri
Dončić je v nekaj dneh ostal tako rekoč brez vseh soigralcev iz prve peterke, na kar se je odzval cinično: "V tej sezoni bom imel očitno več soigralcev kot v celotni karieri. Bomo videli." Eden od novih soigralcev je postal Tim Hardaway, ki je dosegel 12 točk, nekaj košev je dosegel prav po Lukovih podajah. "Tim je dober igralec, vidi se, da zna metati, tudi dobro skače," ga je opisal Dončić.

Zahvalil se je navijačem
Pavšer je v pogovoru z Dončićem poudaril, kako so ga navijači navdušeno pozdravili, na kar se je najstnik odzval: "Navijači me imajo radi, vsem hvala. To te res poživi." Igra v NBA-ju mu ustreza: "Če igraš dobro v Evropi, boš igral dobro kjer koli."

Zdaj sledi Milwaukee
Naslednji Dallasov tekmec bo še bolj zveneč, saj v Teksas prihaja najboljša ekipa te sezone ‒ Milwaukee, kjer blesti Giannis Antetokounmpo. "Giannis je med kandidati za MVP. Težko bo zmagati, moramo biti dobro pripravljeni." Ekipi sta nazadnje igrali 21. januarja, kjer so Bucksi slavili pred svojimi navijači, Dončić pa se je veselil prvega trojnega dvojčka.

Dončić pred trojnega dvojčka postavlja ekipo