Luka Dončić je bil na vseh treh pripravljalnih tekmah dvomesten v doseženih točkah. Tokrat je že v prvem polčasu dosegel enajst točk. Foto: AP
Luka Dončić je bil na vseh treh pripravljalnih tekmah dvomesten v doseženih točkah. Tokrat je že v prvem polčasu dosegel enajst točk. Foto: AP
Carlisle navdušen nad predstavami Dončića
Dončić prispeval 15 točk k zmagi Dallasa

Slovenski košarkarski zvezdnik, ki bo prihodnji teden debitiral v Ligi NBA, je na parketu univerzitetne dvorane v Šenzenu pred 17.400 gledalci že v prvi četrtini zadel tri trojke, do polčasa pa dosegel enajst točk. Po petih minutah tretje četrtine mu je uspela vrhunska akcija, ko je šel v raketi mimo Mika Muscale in Joela Embiida, na koncu pa z levico položil za vodstvo Dallasa 70:65. Naslednjih 11 točk je dosegla Philadelphia, nato pa je bilo do konca precej izenačeno.

Embiidovih 29 točk
Jalen Brunson je v predzadnji minuti zadel trojko za vodstvo 111:107, isti igralec pa je deset sekund pred koncem zgrešil enega od dveh prostih metov. Philadelphia je imela tako priložnost, da izsili podaljšek, vendar Demetrius Jackson ni bil natančen pri metu z razdalje.

V zgledni statistiki (met iz igre 4/8, prosti meti 4/4) je imel Dončić ob 15 točkah še pet podaj in štiri skoke. Najboljši strelec tekme je bil, čeprav je zgrešil vseh šest poskusov za tri točke, Joel Embiid z 29 točkami (iz igre 11/22), imel pa je tudi sedem skokov in štiri podaje.

V zadnji četrtini so sicer gledalci najbolj oživeli, ko je priložnost dobil kitajski košarkar Ding Janjuhang, ki je tako kot Dončić letos okrepil Dallas. Ob polčasu je vodila Philadelphia z 61:57, Dončić pa je v 18 minutah zbral 11 točk (met 3/5; vse izza črte), pet podaj in dva skoka.

Nowitzki le na klopi
Mavericksi so na Kitajskem precej oslabljeni, saj z ekipo nista odpotovala Harrison Barnes (poškodba) in DeAndre Jordan (osebni razlogi). Dirk Nowitzki je z moštvom, vendar zaradi poškodbe gležnja ne bo igral še nekaj časa. Zadnjo pripravljalno tekmo bo Dallas odigral 13. oktobra proti Charlottu. Sezona Lige NBA se bo začela 16. oktobra.

Pripravljalna tekma, Šenzen:
DALLAS - PHILADELPHIA 115:112 (30:29, 27:32, 29:25, 29:26)
Dončić 15, Barea 14, Brunson 11, Smith in Powell po 10; Embiid 29, Covington 18, Simmons in Redick po 10.

Carlisle navdušen nad predstavami Dončića
Dončić prispeval 15 točk k zmagi Dallasa