Dvoboj Luke Dončića in Anteja Žižića. Foto: EPA
Dvoboj Luke Dončića in Anteja Žižića. Foto: EPA
Dončić blestel v Carigradu

Real je v seriji povedel z 2:1 in bo imel v petek priložnost, da si priigra mesto na zaključnem turnirju, ki bo prav tako v Carigradu. Dončić se je izkazal s 13 točkami (3/3 za dve, 2/5 za tri), osmimi skoki, dvema podajama in eno ukradeno žogo. Naziv si je razdelil s soigralcem Gustavom Ayonom in Bryantom Dunstonom iz Anadolu Efesa, ki sta prav tako vknjižila indeks 23. Statistično najučinkovitejši je bil sicer z indeksom 28 nadarjeni hrvaški center Ante Žižić, ki je imel indeks 28, toda njegova Dačka je klonila pred Realom.

"To je bila izjemno pomembna zmaga. Zdaj vodimo z 2:1, vendar ni še nič odločeno. Moramo si zagotoviti še tretjo zmago, ki nas pelje na zaključni turnir. Prvih dveh tekem nisem dobro odigral, tokrat pa mi je šlo. Zelo sem zadovoljen, da sem se izboljšal," je po tekmi povedal Dončić.

18-letni Ljubljančan je v tej sezoni že tretjič igralec kroga v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Prvič je bil najkoristnejši igralec 13. kroga, ko je 20. decembra ob zmagi nad Brosejem dal 16 točk, šest skokov in pet podaj. Tedaj si je z indeksom 25 naziv razdelil s Panathinaikosovim Mikom Jamesom. Drugič pa v 17. krogu, ko je 13. januarja k zmagi nad Maccabijem vpisal deset točk, 11 skokov, osem podaj in indeks 32.

Dončić blestel v Carigradu