Goran Dragić bi bil zelo vesel, če bi se mu Luka Dončić pridružil v Miamiju. Foto: EPA
Goran Dragić bi bil zelo vesel, če bi se mu Luka Dončić pridružil v Miamiju. Foto: EPA
Goran Dragić
Goran Dragić je septembra vodil slovensko reprezentanco do zlate medalje na evropskem prvenstvu v Carigradu. Foto: Reuters
Dragić vesel, da se je Wade vrnil v Miami

Dragić je na novinarski konferenci, ki jo je s slovenskimi novinarji opravil prek Skypa, povedal, da bi bilo za Dončića zelo dobro, če bi ga na naboru izbral Phoenix, ki naj bi ga prihodnjo sezono vodil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

"Prvi dve sezoni sta najtežji, zato bi bilo super, da bi imel Dončić ob sebi nekoga, ki ga pozna in ki mu zaupa. Seveda pa ni zagotovo, da bo Kokoškov prevzel Phoenix, kot tudi ni jasno, v katero ekipo bo šel Luka. Jaz bi bil zelo vesel, če bi prišel v Miami."

Dončić sicer še ni potrdil, ali bo sodeloval na letošnjem naboru. Več si lahko preberete tukaj.

Gogi bo junija najglasnejši navijač Slovenije
Dragić junija ne bo pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za SP na samem parketu, bo pa soigralcem in celotnemu štabu drugače stal ob strani: "Bom najglasnejši navijač, saj vem, kako pomembni sta ti dve tekmi." Dragić misli na kvalifikacijski tekmi, ko bosta nasprotnika Slovenije Črna gora in Španija.

Zlati košarkarji še vedno brez nagrade
Košarkar je povedal tudi, da ga žalosti, ker slovenska reprezentanca še ni dobila nagrade za evropskega prvaka. Kapetan dobro ve, da zadeva ni le v rokah Košarkarske zveze Slovenije, temveč da mora svoje dodati tudi država. "Žal zdaj nimamo sogovornika na drugi strani, tako da mislim, da se bo stvar še zavlekla. To je res žalostno, nimam drugih besed."

Kakšna so Gogijeva pričakovanja pred končnico in še več boste lahko izvedeli jutri v MMC-jevem intervjuju.

O najnapornejši sezoni v karieri
Kar se tiče Lige NBA, je košarkar Miamija priznal, da je za njim najnapornejša sezona v karieri. "Utrujen sem tako fizično kot psihično, zato imam zdaj nekaj dni prosto, da si naberem svežih moči za končnico. Do konca rednega dela imamo še tri tekme. Ne razmišljamo o tekmecu v prvem krogu, temveč se osredotočamo predvsem nase."

Dragić bo, kot smo že pisali, tretjič v desetih sezonah v Ligi NBA nastopil v sami končnici.

Dragić vesel, da se je Wade vrnil v Miami