Marjan Čakarun ostaja del Sixta Primorske. Foto: Sixt Primorska/Jurij Kodrun
Marjan Čakarun ostaja del Sixta Primorske. Foto: Sixt Primorska/Jurij Kodrun

Hrvaški košarkar, ki je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja rednega dela in finalnega niza Lige Nova KBM ter finalnega turnirja pokala Spar, je s Sixtom Primorsko sodelovanje podaljšal še za dve sezoni.

Čakarun je trenutno na pripravah hrvaške reprezentance, s katero bo v juliju najprej nastopal na poletni Ligi NBA v Las Vegasu, nato pa se z njo udeležil še dveh turnirjev na Kitajskem. Center se je primorskemu moštvu pridružil poleti 2017 in z njim osvojil prav vse lovorike v zgodovini kluba – dvakrat je postal slovenski pokalni prvak, po enkrat pa zmagovalec Superpokala Slovenije, Lige Nova KBM in regionalne lige ABA 2.

"Izredno sem vesel, da bom tudi tretjo zaporedno sezono član kluba, ki je iz leta v leto boljši v vseh pogledih. Nestrpno že pričakujem nastope v prvi ligi ABA. Želim si, da tudi v prihodnje nadaljujemo uspešne nastope v vseh tekmovanjih," je po podpisu nove pogodbe dejal Čakarun.

Pred 29-letnim Zadrčanom je sodelovanje s tigri že podaljšal Marko Jagodić-Kuridža, sicer najkoristnejši košarkar Superpokala Slovenije ter rednega dela in finala Lige ABA 2. Koprski klub sta okrepila še slovenski reprezentant Žiga Dimec in Američan Stephen Holt.