Vse je pripravljeno na veliki finale! Foto: www.alesfevzer.com
Vse je pripravljeno na veliki finale! Foto: www.alesfevzer.com

Finalna serija se igra na tri zmage, prednost domačega terena pa imajo Domžalčani, ker se je ljubljanski tekmec pozneje priključil prvenstvu. Prva tekma bo v četrtek ob 20.00 v Domžalah, druga pa v soboto ob 20.00 v Stožicah.

Sorodna novica Cedevita Olimpija z zanesljivim dvokorakom v finale

Morajo biti osredotočeni
"Noben finale ni lahek. Helios Suns je tudi v aktualni sezoni pokazal, da so dobro sestavljena ekipa in tudi dobro vodena ekipa. O tem pričajo tudi njihovi rezultati, tako v slovenski ligi kot tudi v regionalnem tekmovanju. Ob kančku sreče, bi lahko rekel, bi bila idealna sezona. Po drugi strani pa, če si član Cedevite Olimpije, trener ali igralec, veš, da si favorit. To vlogo imaš in s tem tudi odgovornost. Zavedamo se, da dvoboji v preteklosti niso bili lahki in moramo biti maksimalno osredotočeni na to tekmo, predvsem z energijo in moramo pametno odigrati," je povedal trener Olimpije Miro Alilović.

Murić spoštuje tekmece
"Sezona je gotovo dolga. Igrali smo veliko tekem, vendar zdaj prihaja tisti del sezone (zaključek), ki šteje. Ne bomo se pritoževali, vemo, kaj nas čaka v finalu, dobri igralci, dobra ekipa in zelo motivirani. Verjamem, da bodo dobro pripravljeni, glede na to, da so imeli veliko časa. Vemo tudi, da bomo morali dati vse od sebe, igrati z isto željo in motivacijo kot včeraj (ob zmagi v regionalnem tekmovanju). Če bomo prikazali manj, bomo imeli resne težave. Jih spoštujemo, saj so letos igrali zelo dobro košarko," je dodal kapetan Edo Murić.

Sorodna novica Jakara po uvrstitvi v finale: Ogromen obliž na rano, ki smo jo dobili v ABA 2

Jakara: Motivacije je dovolj
"Hvala za čestitke, obenem pa bi čestital Cedeviti Olimpija za uvrstitev v finale. Mi seveda ne gremo v finale z belo zastavo. Vemo, da bodo glave košarkarjev Cedevite Olimpije malce na dvoboju v regionalnem tekmovanju, kar bomo poskusili izkoristiti. Jasno je, da naši igralci ne potrebujejo dodatne motivacije za takšno tekmo. Imeli smo nekaj več časa za pripravo, kar je bilo za nas oziroma kar bo za nas dodatna prednost. Vseeno pa mislim, tako kot sta pred mano že omenila, je Cedevita Olimpija tukaj ogromen favorit. Poznamo se dobro že iz lanske sezone, saj je veliko fantov istih. Upamo na košarkarski praznik, dokazali smo že, da lahko organiziramo spektakel," na drugi strani razmišlja trener Domžalčanov Dejan Jakara.

Mahkovic se ne predaja
"Gotovo smo motivirani za finalno serijo državnega prvenstva. Komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Za nami je zares odlična sezona, uspeli smo nadgraditi rezultate iz lanske sezone. V finale gremo lahko sproščeni. Se ne predajamo, naš cilj je, da pokažemo, da znamo tudi mi igrati kvalitetno košarko. Vemo, da je Cedevita Olimpija favorit, ampak če se nam na kateri od tekem ponudi priložnost, bomo to z obema rokama poskusili izkoristiti. Vabim naše navijače, da nas podprejo v čim večjem številu. Upam, da bodo gledalci spremljali dobro košarko," pa je prepričan kapetan Sunsov Blaž Mahkovic.