Kevin Durant je bil najboljši igralec Golden Stata v končnici. Brez njega čaka prvake težko delo. Foto: Reuters
Kevin Durant je bil najboljši igralec Golden Stata v končnici. Brez njega čaka prvake težko delo. Foto: Reuters

Po magnetni resonanci v četrtek je jasno, da bo zvezdnik Bojevnikov počival najmanj teden dni. Naslednji pregled je predviden za prihodnji četrtek.

Bojevniki vodijo proti Rocketsom s 3:2 v zmagah, šesta tekma v Toyota Centru bo v petek, morebitna sedma v Oracle Areni pa v nedeljo ob 21.30.

Golden State je na krilih Stephena Curryja in Klaya Thompsona v zadnji četrtini ugnal Houston s 104:99 in povedel s 3:2 v zmagah. Durant je dve minuti in 11 sekund pred koncem tretje četrtine zapustil parket, potem ko je začutil veliko bolečino v mišici, čeprav se ga Iamn Shumpert ni dotaknil. Odšepal je v garderobo in se ni več vrnil.

Najprej so vsi pomislili, da gre za poškodbo ahilove tetive, kar bi pomenilo konec sezone, a je trener Steve Kerr že na novinarski konferenci poudaril, da poškodba ni tako resna. V finalu Zahoda, ki se začenja prihodnji teden, bo Durant zelo verjetno lahko igral, če se bodo prvaki tja uvrstili.

Barkley napovedal izpad prvakov
"Durant je naredil Golden State nepremagljiv. Ne bodo premagali Houstona brez njega in tudi ne bodo premagali Denverja ali Portlanda v finalu Zahoda, če ne bo igral Durant. On je ključen igralec te ekipe. Golden State je postal dinastija po prihodu Duranta," je odločno napovedal analitik televizijske postaje TNT Charles Barkley.