Theodoros Papaloukas je k zmagi Grčije prispeval devet točk. Foto: EPA
Theodoros Papaloukas je k zmagi Grčije prispeval devet točk. Foto: EPA

Varovanci Nevena Spahije so se izognili katastrofi, saj so v 33. minuti zaostajali že za 31 točk. Grki so srečanje odprili z delnim izidom 10:0 in po prvi četrtini vodfili 20:6. Prednost so vseskozi stopnjevali, Hrvati pa so poraz ublažili ob koncu srečanja. To je bila njihova zadnja pripravljalna tekma pred evropskim prvenstvom.

Pri zmagovalcih je bil s 16 točkami najboljši Kostas Tsartsaris, pri poražencih, ki so igrali brez Gordana Giričeka pa Nikola Vujčić, ki jih je dosegel 20. Pred dnevi je Grčija prepričljivo osvojila Pokal Akropolis v Atenah, kjer je po vrsti premagala Nemčijo, SČG in Italijo.

Visoko zmagali tudi Francozi
Drugi dan turnirja v Limogesu je Francija pred 5.000 gledalci z 98:59 nadigrala Bolgarijo. Nasprotniki Slovenije na evropskem prvenstvu so ob polčasu vodili za 25, pred začetkom zadnje četrtine pa že za 41 točk. S 23 točkami je bil najučinkovitejši Mickael Pietrus. Tony Parker jih je dodal 20. Na drugem dvoboju je bila Turčija s 94:76 boljša od Ukrajine. Pri Turkih je Ibrahim Kutluay dosegel 16 točk.