Slovenski reprezentanci bo pod košem največ sivih las povzročal center Kenan Bajramović. Foto: EPA
Slovenski reprezentanci bo pod košem največ sivih las povzročal center Kenan Bajramović. Foto: EPA

Bajramović je podobno kot Pipan v zadnjem trenutku ostal brez Bariše Krasića. Odprava BiH-a bo za razliko od slovenske reprezentance, ki v Beograd potuje z avtobusom, na prizorišče iz Sarajeva odšla kar z letalom. BiH bo v petek ob 17.30 v dvorani Pionir prvi nasprotnik Slovenije.

Bajramovićevi izbranci so Kenan Bajramović, Henry Domercant, Jasmin Hukić, Siniša Kovačević, Samir Lerić, Damir Mršić, Elvir Ovčina, Vedran Princ, Aleksandar Radojević, Mirza Teletović, Mujo Tuljković in Saša Vasiljević.

"Igramo z ekipami, ki pričakujejo visoke uvrstitve, morda celo medalje. Mislim, da je v tem naša prednost, saj pričakujem, da bodo tekmeci varčevali moči za končne boje. Veliko bo odvisno od naše igre, kajti zmagamo lahko le ob maksimalno zavzeti igri," je pred odhodom dejal Bajramović.

S seznama svetovnih prvakov sta odpadla branilec moskovskega Dinama Bojan Popovič in krilni igralec Cleveland Cavaliersov Aleksandar Pavlović.

Na evropski prestol pred domačimi gledalci bo skušal Obradović priti z naslednjimi igralci: Vule Avdalović, Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Marko Jarić, Nenad Krstić, Darko Miličić, Dejan Milojević, Vladimir Radmanović, Igor Rakočević, Željko Rebrača, Vlado Ščepanović in Dejan Tomašević.