Tone Krump, direktor slovenske košarkarske reprezentance Foto: RV SLO
Tone Krump, direktor slovenske košarkarske reprezentance Foto: RV SLO
S takšno podporo navijačev lahko slovenski košarkarji pridejo še daleč. Foto: RTV SLO

Glavno vprašanje je, kako do vstopnic, saj je dvorana uradno razprodana. Direktor košarkarske reprezentance Tone Krump je za MMC povedal: "Pri košarki ni tako kot pri nogometu, kjer zveza kupi del vstopnic in jih potem ponudi navijačem. Ljubiteljem košarke priporočamo, da uporabijo kakšno zvezo v Beogradu oziroma poskušajo kar na črnem trgu."

Dober posel so zaslutile tudi turistične agencije. Pri Kompasu načrtujejo, da bo konec tedna v Beograd odšlo od 10 do 15 avtobusov.

Predrag Bogosavljev, direktor letošnjega evropskega prvenstva, je o sistemu prodaje vstopnic povedal: "Nastal položaj ni nič neobičajnega. Tako je na vseh velikih košarkarskih tekmovanjih in lahko le upam, da se bodo slovenske turistične agencije znašle in po neuradnih poteh prišle do vstopnic. Finale je zagotovo razprodano, za četrtfinale pa je še nekaj sto vstopnic na blagajni dvorane Pionir. Ambient, ki so ga pripravili slovenski navijači, si želimo tudi v dvorani Arena."

Bo streha v Areni zdržala?
Ponedeljkovo dopoldne je bilo v Beogradu deževno, kar je organizatorjem povzročalo nekaj skrbi. Jasno je namreč, da streha Arene, kjer bodo odigrani odločilni boji, spušča. Ko so novinarji želeli prost dan med drugim izkoristiti tudi za ogled dvorane, jim je bil vstop onemogočen.

Nagradne igre