Erazem Lorbek je v Beogradu potrdil naslov najboljšega mladega igralca lanske Evrolige. Foto: RTV SLO
Erazem Lorbek je v Beogradu potrdil naslov najboljšega mladega igralca lanske Evrolige. Foto: RTV SLO
Jaka Lakovič (desno)

Erazem Lorbek: Nemci so igrali neverjetno. Na neki način so nas šokirali. Vedno ko smo se približali, so zadevali. Imeli smo dobre minute, a nismo uspeli priti blizu.

Aleš Pipan: Dali smo vse od sebe, vendar izgubili proti boljši ekipi. Pregoreli smo v preveliki želji. Delali smo napake, ki jih ponavadi ne. Zgrešili smo lahke mete. Deloma smo ustavili Nowitzkega, vendar so na površje prišli drugi, ki ponavadi dajo veliko manj.

Pozabiti moramo to tekmo in se pripraviti za jutrišnjo, ki odloča o potniku na svetovno prvenstvo. Do zdaj je bilo vse lepo, zdaj pa moramo pokazati, da imamo karakter.

Nemški selektor Dirk Bauermann: Presrečen sem. Kvalificirali smo se na svetovno prvenstvo, kar je za nemško košarko velik uspeh. Bili smo izjemni v obrambi, v napadu pa vseskozi držali tempo. Poleg Nowitzkega sta se izkazala oba organizatorja igre, ki sta zadevala vse, poleg tega pa izjemno vodila igro in garala v obrambi. Fenomenalen je bil tudi Greene.

Pascal Roller: Zelo dobro smo začeli tekmo, z vodstvom smo si ustvarili samozavest in nato je bilo vse veliko lažje. Tudi v drugem polčasu smo hitro prišli do vodstva. Slovenija je porabila veliko moči za preobrat in mislim, da je to glavni razlog naše zmage. V ključnih trenutkih smo odigrali kolektivno in dovolj natančno.