Foto:
Foto:
Slovenski navijači so svoje delo opravili za oceno 10. Foto: RTV SLO

"Poraženi in ponižani", "Klofuta od Španije", piše Sportski žurnal. Novinarji so igro svoje reprezentance dobesedno raztrgali, brez olepšav pa je govoril tudi selektor Željko Obradović: "To je več od sramote. Slabše od tega ne gre." Obradović se je obregnil tudi ob gledalce, ki so obrnili hrbet svojim varovancem, ko bi ti najbolj potrebovali pomoč.

Sloveniji so bile namenejne drobtinice. Pod naslovom "Na krilih navijačev" Sportski žurnal piše: Košarkarji Slovenije so upravičili vlogo favoritov, vendar so bili še sami presenečeni, ker so se morali tako namučiti proti BiH-u. Če ne bi Bosanci sredi tretje četrtine naredili nekaj hudih napak, bi lahko zdaj spet pisali o moštvu z velikimi ambicijami in malimi zmožnostmi, tako pa je Slovenija, ki je imela podporo več kot 3.000 navijačev - zdelo se je, kot da igra v Tivoliju -, le prišla do prve zmage.

Še manj prostora je uvodni tekmi Slovenije namenil Sport, ki prav tako omenja slovenske navijače: "Na krilih fantastičnih navijačev so Slovenci prebili led. Vroči val s tribun se je preselil tudi na parket Pionirja in ponesel slovenske košarkarje do uspeha."

Slovenci preplavili Beograd
V soboto je Beograd nudil približno takšno sliko kot Amsterdam 18. junija 2000, ko so nogometaši na Euru igrali s Španijo. Na vsakem koraku si lahko srečal slovenske navijače, ki so bili pred tekmo z Grčijo dobro razpoloženi. Največ jih je bilo na Terazijah. Izgredov ni bilo, za kar so skrbeli tudi številni policisti. Armada slovenskih ljubiteljev košarke v en glas hvali gostoljubnost Srbov.