Kapetana Raša Nesteroviča čaka v Podgorici trd boj z najboljšimi evropskimi centri. Foto: RTV SLO
Kapetana Raša Nesteroviča čaka v Podgorici trd boj z najboljšimi evropskimi centri. Foto: RTV SLO

Od danes do nedelje se bodo Slovenci v ritmu evropskega prvenstva po vrsti pomerili z Litvo, Srbijo in Črno goro ter Hrvaško. Odgovor na to, kako so pripravljeni Pipanovi izbranci, bo dal že dvoboj z evropskimi prvaki, za katere ne igra prvi zvezdnik Šarunas Jasikevičius.

Zdaj nas čaka ciklus težkih tekem, kjer ne bomo več toliko improvizirali, ampak že fiksno postavljali igro za Beograd. Naše vodilo je, da odigramo vsako tekmo maksimalno ne gleda ali igramo proti Finski ali Srbiji in Črni gori. To bom tudi zahteval od svojih fantov. Nimamo kaj kalkulirati," je pred turnirjem odločen selektor Aleš Pipan.

Na drugem srečanju se bosta pomerili Srbija in Črna gora ter Hrvaška. Za gostitelje prvensta bo to prvi preizkus pripravljenosti po napornih pripravah na Kopaoniku, v hrvaškem taboru pa pravijo, da je konec tekem, kjer izid ni pomemben.

Danes ob 18.00:
SLOVENIJA - LITVA
Ob 20.45:
SČG - HRVAŠKA

Petek ob 18.00:
LITVA - HRVAŠKA
Ob 20.45:
SČG - SLOVENIJA

Sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Ob 20.45:
SČG - LITVA

Italijanom turnir v Riminiju
V finalu turnirja v Riminiju je Italija z 88:81 premagala Turčijo. Pri azzurih, ki so vodili celo srečanje, je bil najučinkovitejši Gianmarco Pozzecco s 17 točkami, pri Turkih pa je največ točk (20) dosegel Mehmet Okur.