Komu se bo 13. septembra odrekel Aleš Pipan? Foto: EPA
Komu se bo 13. septembra odrekel Aleš Pipan? Foto: EPA

"Trenirali bomo dvakrat na dan in skušali odpraviti najhujše napake. Na pripravljalnih tekmah smo imeli preveč izgubljenih žog, organizacija v napadu ni bila na želeni ravni, težave smo imeli s spremembami ritma, pa še preveč prostih metov smo zgrešili. Časa za izboljšanje je dovolj in menim, da bomo v Beogradu stoodstotno pripravljeni," meni selektor Aleš. Pipan.

"Razlike med turnirjem v Podgorici in Carigradu so bile občutne, toda mislim, da smo v tem času vidno napredovali, tako da sem s pripravami zelo zadovoljen. Predvsem upam, da nam bo zdravje še naprej dobro služilo," je še povedal Pipan.

Komu bi se vi odrekli izmed Pipanove trinajsterice? Povejte na forumu.
Kdo bo presežek?
Pred odhodom v Beograd naslednjo sredo mora Pipan določiti, kdo izmed 13 igralcev ne bo potoval na evropsko prvenstvo Kocka bo padla 13. septembra. saj želi selektor ohraniti mir v ekipi in zaključiti priprave z vsemi trinajstimi igralci. "Poleg tega obstaja tudi možnost poškodb, tako da dokončnega spiska igralcev še nimam v glavi," je dodal selektor. Sodeč po priložnostih, ki so jo igralci dobivali na pripravljalnih tekmah, bo odapdel eden izmed trojke Aleksandar Ćapin, Nebojša Joksimovič, Uroš Slokar.

Pipanov štab analizira nasprotnike
Pipan že dela analize nasprotnikov naših košarkarjev v Beogradu: "Zmotno je bilo mišljenje pred letom dni, da je naša skupina najlažja. BiH je s prihodom Henryja Domercanta dobila novo dimenzijo in je gotovo najboljša ekipa iz četrtega bobna. Grčija ima zelo izkušeno moštvo z odlično zapolnjenimi igralskimi mesti. Četudi trener zamenja celotno začetno peterko, lahko ohrani ali celo stopnjuje ritem igre. Francija pa je pridobila na izkušnjah s prihodom Antoinea Rigaudeauja, o Tonyju Parkerju, ki ni igral v kvalifikacijah, pa sploh ni treba izgubljati besed."

Tekma v Velenju se bo začela ob 18.00.