Boštjan Nachbar Foto: RTV SLO
Boštjan Nachbar Foto: RTV SLO

Ob takih navijačih pozabiš na vse

Jaka Lakovič, Antoine Rigaudeau
Jaka Lakovič se prebija mimo Antoina Rigaudeaua. Foto: EPA

"Tekma je imela zgodovinski značaj, zato nam pred začetkom ni bilo lahko. Ostali smo zbrani vseh 40 minut. Nismo se ustrašili vodstva Francije in ob podpori neverjetnih navijačev smo naredili zgodovinski korak. Lahko smo optimistični pred naslednjimi tekmami," je še povedal Nachbar, z 39 točkami prvi slovenski strelec po uvodnih treh tekmah.

Preostale izjave po tekmi Slovenija - Francija
Aleš Pipan: Zahvaliti se moram fantom. Dali so vse od sebe. V drugem polčasu je bila slika prava: dobra obramba, začeli smo tudi zadevati. Obljubljam, da še nismo rekli zadnje besede. Zdaj je čas, da se dobro spočijemo. V ponedeljek bo dan počitka, nato pa že priprava na četrtfinale.

Goran Jurak: Trdo smo garali! Vedeli smo, da bo to težka tekma. Spet smo si morali vse izboriti sami. Trda borba je bila za vsak koš. Pomagali so nam tudi navijači, ki imajo veliko zaslug za prvo mesto v skupini.

Rašo Nesterovič: Prvi del naloge je opravljen. Zdaj se moramo vmešati v boj za medalje. Ob takem vzdušju, ob takih navijačih, tudi če si utrujen, pozabiš na vse.

Claude Bergeaud, selektor Francije: Statistika govori, da smo iz igre dosegli enako število točk, na črti prostih metov pa smo povsem odpovedali. Agresivna obramba Slovenije je bila pač boljša kot naš napad, ki nam na tem prvenstvu povzroča veliko težav. Slovenija ima močno ekipo in mislim, da bo tu v Beogradu naredila še korak ali dva naprej.

Antoine Rigaudeau, igralec Francije: Zavedali smo se, da bo tekma izredna težka, saj smo imeli nasproti zelo kvalitetno ekipo z odličnimi posamezniki. Težko je igrati proti tako agresivni obrambi in čeprav smo se borili, nismo tega počeli vseh 40 minut. Zmaga Slovenije je povsem zaslužena.

Ob takih navijačih pozabiš na vse