Željko Obradović: Nisem uspel ubiti njihovega ega. Foto: EPA
Željko Obradović: Nisem uspel ubiti njihovega ega. Foto: EPA

Zdaj sem za hospitalizacijo - tako se počutim.

Igor Rakočević
Igor Rakočević je bil v reprezentanci SČG-ja eden redkih, ki ni razočaral. Foto: EPA

To so bile najbolj udarne besede selektorja SČG-ja Željka Obradovića po porazu proti Franciji v četrtfinalu evropskega prvenstva. Pred novinarji, ki so ga nekajkrat prekinili z aplavzom, se je pokazal po 35-minutnem "predavanju" v slačilnici.

Obradović, ki je pogorel tudi lani na olimpijskih igrah, je že odstopil. Kaj drugega mu niti ni preostalo. "Odidi, Željko!", je članek na svoji spletni strani naslovila športna novinarska agencija Sportska centrala.

Selektor, ki nam je obljubljal zlato, je še enkrat izdal narod, in skrajni čas je, da zapusti položaj. Ostalo bo zapisano, da je selektor z najslabšimi izidi v zgodovini uspešne košarkarske reprezentance Srbije in Črne gore, je še napisal novinar omenjene agencije.

"Šest bi jih moral poslati domov že med pripravami"
Spletna stran radia B-92 je objavila dolg članek z izjavami Obradovića na novinarski konferenci. "Igralci so gledali le na lastne interese in počeli, kar so želeli. Nekateri so se dan za dnem v hotel vračali ob peti uri zjutraj. Nihče ni poslušal, kaj smo se dogovorili na treningih. Niso se zavedali, kaj pomeni reprezentanca. Sramota pa za njih sploh ne obstaja, saj nimajo obraza. Večina je nepoštena in moja napaka je bila, da jih nisem šest poslal domov že med pripravami," je med drugim povedal srbski selektor.

"Nisem uspel ubiti njihovega ega. Na pripravah na Kopaoniku je bilo vse v redu, nato pa sem jih moral loviti po mestu. Tekmovalo se je samo, kdo bo večji frajer, kdo bo prišel na sestanek kasneje in kdo bo dal koš. Taki igralci v mojem klubu ne bi zdržali niti 24 ur. Je normalno, da se igralci pri našem vodstvu za 15 točk sporečejo, ker eden drugemu ni podal žoge? Je normalno, da igralec ne steče v obrambo, ker ni dobil žoge?" je dodal Obradović, ki ni želel govoriti o konkretnih imenih.

Bodiroga: Treba se je spustiti na realna tla
Dejan Bodiroga je po polomu povedal, da se je treba strezniti in spustiti na realna tla. "Igrali smo brez koncentracije, morali pa bi se 40 minut metati po igrišču in v reklamne panoje," je lepo povedal kapetan reprezentance.

Zdaj sem za hospitalizacijo - tako se počutim.