Boštjan Nachbar: To je kot zlato! Foto: Reuters
Boštjan Nachbar: To je kot zlato! Foto: Reuters
Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič.
Slovenska košarkarska reprezentanca je v Beogradu dosegla največji uspeh na evropskih prvenstvih. Takole se veselita Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič. Foto: Reuters

V taboru Slovenije po zmagi proti Hrvaški predvsem poudarjajo, da je četrtfinalni poraz z Nemčijo pustil posledice, tako da se je bilo težko pobrati. Ekipa je na srečo pokazala pravo naravo.

Izjave po tekmi Slovenija - Hrvaška
Aleš Pipan: Potem ko smo včeraj proti Nemčiji odigrali slabo, so vsi mislili, da so bile predstave iz Pionirja slučajnost. Zahvalil bi se fantom, za to kar so danes prikazali. Odigrali so točno tako kot smo se dogovorili. Poraz proti Nemčiji nas je prizadel, saj smo po predtekmovanju pričakovali več, se pravi boj za medalje. Zato je današnja igra še toliko večji uspeh. Ni lahko premagati Hrvaško, čeprav je včeraj doživela šok. Svetovno prvenstvo je nagrada za mene in moje igralce, ki smo trdo delali v zadnjem mesecu in pol. Pokazali smo, da smo na pravi poti. Slovenija je dokazala, da je velesila v evropski košarki. Uspeh je še večji, če vemo, da se sedaj povsod v Sloveniji govori o košarki. To daje našemu uspehu se dodatno širino.

Boštjan Nachbar: V prvi četrtini ni steklo, nato pa smo se zbrali in kljub obilici napak zmagali. To mi pomeni kot zlato! Ni se bilo lahko pobrati!

Primož Brezec: Nemci so nas razbili, ne samo premagali, toda danes smo pokazali, da imamo srce, da imamo jajca, po domače povedano. Včeraj smo si rekli: dva meseca smo trenirali. Raje sem zadnji kot osmi! Borili smo se, publika nas je ponesla.

Aleksandar Čapin: Trener me je močno presenetil, ko mi je tik pred tekmo sporočil, da bom začel v prvi postavi. Imel sem nekaj odprtih metov in jih zadel, kar je zagotovo dvignilo celo ekipo. V drugem delu smo nadaljevali trdo obrambo in zasluženo zmagali.

Neven Spahija, selektor Hrvaške: Čestitam prijateljem v Sloveniji za zasluženo zmago in uvrstitev na svetovno prvenstvo. To je za tako majhno državo velik uspeh in zares jim od srca čestitam. Danes Hrvaška ni imela nobene možnosti. Včeraj zvečer, ko sem videl svoje fante v slačilnici, sem rekel, da nimamo niti promila možnosti za zmago, saj so bili preveč potrti po tekmi s Španijo. Lahko je reči, jutri je nov dan. Smo poskusili, a bilo je nemogoče. Od tega prvenstva naprej ne bom več igral v tekmovanjih pod okriljem Fibe.