Pred Areno se je včeraj zbralo skoraj 10.000 slovenskih navijačev. Bodo danes bolj zadovoljni zapuščali dvorano? Foto: RTV SLO
Pred Areno se je včeraj zbralo skoraj 10.000 slovenskih navijačev. Bodo danes bolj zadovoljni zapuščali dvorano? Foto: RTV SLO
Boštjan Nachbar in Patrick Femerling
Nemci so po zmagi proti Slovencem dobili krila in želijo priti čim dlje. Foto: EPA

Takrat še ni vedel, da bo nasprotnik Slovenije na tekmi, ki zmagovalcu prinaša vstopnico za Japonsko, Hrvaška. Boj proti sosedom bo danes ob 15.30 še dodatni motiv varovancev Aleša Pipana.

Hrvati so po porazu proti Špancem razburjeni zaradi slabega sojenja, nekoliko moči jim je najbrž vzel tudi podaljšek. Poškodovana sta Mario Kasun in Zoran Planinić.

Nemški mediji so po zmagi proti Sloveniji polni hvalospevov, najbolj pa bode v oči izjava Dirka Nowitzkega: "Slovenci so nas podcenjevali, bili so arogantni." Na spletnih portalih poudarjajo, da za senzacijo proti enemu izmed favoritov prvenstva v peklu beograjske Arene ni bil zaslužen le zvezdnik Dallasa, temveč celotno moštvo.

Vsi omenjajo tudi slovenske navijače. Sport1.de, spletna stran televizije DSF, piše, da so ti pred začetkom tekme nemškim košarkarjem prepevali "Auf Wiedersehen" (Nasvidenje), ob koncu srečanja pa obnemeli.

DANAŠNJI SPORED V BEOGRADU
Za mesta od 5 do 8, ob 15.30:
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Polfinale, ob 18.00:
GRČIJA - FRANCIJA

Ob 21.00:
NEMČIJA - ŠPANIJA