Brez Udriha bo veliko težje. Foto: EPA
Brez Udriha bo veliko težje. Foto: EPA
Rašo Nesterovič
Ob odsotnosti Udriha bo moral še več odgovornosti prevzeti Nesterovič (levo). Foto: RTV SLO
Matjaž Smodiš
Smodiš je le eden izmed tisith, ki bi ga reprezentanca krvavo potrebovala. Foto: EPA

Branilec San Antonia je poškodbo staknil na zadnji pripravljalni tekmi z Madžarsko, ko je po dvoboju z nasprotnim igralcem padel med reklamne panoje. Pregled je pokazal, da gre za poškodbo notranje strani meniskusa, ki zahteva tri do štiri tedne mirovanja.

"Beno bi z nastopom preveč tvegal. Ogrozil bi vso sezono. Kljub temu cilji niso nič manjši. V Beograd gremo, da dosežemo najboljši rezultat doslej. V vseh 12 igralcev verjamem 100-odstotno. Optimizma ne manjka. Nasprotnike spremljamo od začetka. Vsaka tekma bo zgodba zase, naš cilj pa je vedno zmaga," je na zadnji novinarski konferenci pred odhodom v Beograd dejal selektor Aleš Pipan.

Kapetan Rašo Nesterovič napoveduje boj do konca: "Priprave so uspele. Škoda le za Bena in Saša. Naredili bomo vse, da ju nadomestimo." Marko Milič je najizkušenejši reprezentant, saj bo nastopil že na 6. prvenstvu: "Tudi prejšnja leta smo se trudili, a nam je vedno nekaj zmanjkalo. Upam, da bomo sedaj končno naredili rezultat."

Predsednik košarkarske zveze Dušan Šešok pa računa na izdatno pomoč s tribun: "Tokrat bomo imeli v Beogradu 6. igralca. Pričakujem 4.000 Slovencev in upam, da bo z nami vsa Srbija. Pred domačim občinstvom še nikoli nismo izgubili."

Udrih, ki je že odšel v San Antonio, je po Marku Tušku in Sašu Ožboltu tretji košarkar, ki bo moral zaradi poškodbe izpustiti prvenstvo. Že prej sta odpadla Matjaž Smodiš in Ivica Jurkovič, saj nista dobila dovoljenja kluba.

Prvenstvo v Srbiji in Črni gori se bo začelo v četrtek, dan kasneje pa bo Slovenija odigrala prvo tekmo proti Bosni in Hercegovini.

POSTAVA SLOVENIJE                      
                                       
                   let. cm  klub       
Sani Bečirovič     1982 194 Climamio   
Primož Brezec      1979 216 Charlotte  
Aleksandar Ćapin   1982 186 Reggio Calabria
Nebojša Joksimovič 1981 193 Hemofarm   
Goran Jurak        1977 202 Cantu      
Jaka Lakovič       1978 186 Panathinaikos  
Erazem Lorbek      1984 208 Climamio   
Marko Maravič      1979 201 Manresa    
Marko Milič        1977 199 Bologna    
Boštjan Nachbar    1980 206 New Orleans
Rašo Nesterovič    1977 213 San Antonio
Uroš Slokar        1983 208 Benetton   
                                       
Selektor: Aleš Pipan