Rusija spominja na CSKA, pravi Peter Vilfan. Foto: RTV SLO
Rusija spominja na CSKA, pravi Peter Vilfan. Foto: RTV SLO
Slavje francoskih igralcev po uvrstitvi med najboljše štiri. Foto: EPA

Kot velika ekipa so dokazali, da so se sposobni pobrati in vrniti v igro. Večina tukaj je stavila na Ruse, toda oni so ekipa, ki v zadnjih letih igra zelo spremenljivo. Lahko premaga vsakogar, lahko pa naslednji dan povsem odpove.

In nekaj takega se je zgodilo tudi na tem prvenstvu. Malo me spominjajo na njihov CSKA, ki prav tako že nekaj let lovi evropski naslov, pa vedno na koncu ostane praznih rok.

Na drugi tekmi so Francozi unovčili fenomenalno zmago proti SČG-ju in na krilih tega uspeha presenetili tudi Litovce. Slednji so me razočarali predvsem zato, ker jih na tem prvenstvu še nisem gledal in sem glede na tiste tri uvodne zmage pričakoval nekaj povsem drugega. Toda reprezentanca, ki ima v prvi peterki Ginevičiusa in Žukauskasa, ki sta vsaj po mojem mnenju zelo povprečna igralca, na evropskem prvenstvu pač ne more računati na medaljo.

Nas čaka zdaj zgodovinska tekma, ki nam lahko zagotovi igranje na naslednjem svetovnem prvenstvu in po podatkih, ki sem jih dobil danes, tudi na naslednjem evropskem prvenstvu. Prvih šest reprezentanc iz Beograda naj bi namreč neposredno sodelovalo na obeh tekmovanjih.

Opozoril bi na to, da Nemci zelo pametno vlogo favorita prepuščajo nam, pri tem pa zelo pazljivo spremljajo tudi vse izjave iz našega tabora. Marko Pešić, sin znanega trenerja Svetislava Pešića, je precej užaljeno izjavil, da se Slovenci motijo, če mislijo, da zna pri njih igrati samo Nowitzki.

Torej bo potrebna maksimalna previdnost, zavzetost in koncentracija predvsem v obrambi na vseh nemških igralcih in potem sem še vedno prepričan, da bomo igrali v polfinalu. V našem taboru so vsi zdravi, spočiti, dobro razpoloženi in po mojem prepričanju neskončno motivirani.