Peter Vilfan: Še posebej nam je lahko žal, ker je to prvenstvo, na katerem je bilo najlažje priti celo do medalje. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan: Še posebej nam je lahko žal, ker je to prvenstvo, na katerem je bilo najlažje priti celo do medalje. Foto: RTV SLO
Dirk Nowitzki in Jaka Lakovič.
Dirk Nowitzki je takole zadel mimo Jake Lakoviča. Foto: EPA

Toda priložnost je bila prevelika, da bi se lahko danes zadovoljil s tistim, kar me bo zadovoljilo v nedeljo - to pa je peto ali šesto mesto. Zelo hrabro sem napovedal uvrstitev Slovenije v polfinale in še zmeraj mislim, da je Slovenija boljša ekipa od Nemčije. Danes niso zmagali Nemci, ampak je izgubila Slovenija. Mi smo jim podarili zmago, ker smo prišli na tekmo psihično popolnoma nepripravljeni. Kriv je lahko tudi dolg odmor, ki je očitno škodil tudi Litvi in Rusiji, a prepričan sem bil, da nam ne bo.



Še posebej nam je lahko žal, ker je to prvenstvo, na katerem je bilo najlažje priti celo do medalje. Nekateri favoriti so se izločili kar sami in zdaj imamo v polfinalu štiri ekipe, ki bodo izkoristile to možnost. Prav Slovenijo so pred tekmo z Nemčijo mnogi videli kot tisto z medaljo okoli vratu.

Razočaran sem tudi nad gledalci, ne nad številom, temveč nad dejstvom, da so v ključnih trenutkih nemo opazovali, kako se potaplja slovenska barka. V Pionirju je bila zgodba povsem drugačna in ravno gledalci so bili tisti, ki našim niso dovolili popuščanja in padca v igri.