Brez Bena Gordona se bodo Briatnci težko izognili zadnjemu mestu v skupini C. Foto: Reuters
Brez Bena Gordona se bodo Briatnci težko izognili zadnjemu mestu v skupini C. Foto: Reuters
Luol Deng
Luol Deng je blestel v kvalifikacijah za EP. Foto: EPA

V zadnjih mesecih se je veliko govorilo o tem, da naj bi bili Britanci med skritimi favoriti z obema igralcema Lige NBA. Na prvi tekmi skupine C se bodo Britanci 7. septembra srečali s Slovenijo v Varšavi, nato pa jih čakata še srečanji proti Španiji in Srbiji.


Chicago je neomajen
23-letni Deng (najboljši britanski strelec v kvalifikacijah) ima velike težave s poškodbo noge, izpustil je tudi zaključek sezone v Ligi NBA. Dailly Mirror je poročal, da je košarkar, ki se je rodil v Sudanu, želel nastopiti, a mu Chicago ni dovolil nastopa. Bullsi ne dovolijo niti nastopa Francoza Joakima Noaha v dodatnih kvalifikacijah za EP.

Gordon prelomil dogovor
25-letni Gordon, ki je blestel v prvem krogu končnice Lige NBA, ko so Biki šele v sedmi tekmi klonili proti Bostonu, je nastop odpovedal po odločitvi Denga. Gordon, ki je pred dvema tednoma podpisal pogodbo z Detroit Pistonsi, se ni držal predhodnega dogovora z britansko zvezo. Glavni britanski aduti bodo tako Robert Archibald, Pops Mensah-Bonsu, Joel Freeland in Andrew Betts.

Britanci si zelo želijo uspeti na tem EP-ju, saj hočejo Mednarodni košarkarski zvezi dokazati, da si zaslužijo nastop na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu.