Erazma je na letališču pričakal tudi njegov sin. Foto: MMC RTV SLO
Erazma je na letališču pričakal tudi njegov sin. Foto: MMC RTV SLO
Veličasten sprejem za košarkarje
Množica pred Namo pozdravila košarkarje
Prihod košarkarjev na Brnik

Velikega razočaranja na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana nihče ni mogel skriti. Medalja evropskega prvenstva, sanje vseh generacij, je bila tako blizu, zato niti trepljanje po ramenih, češ, dali ste vse od sebe, za nas ste junaki, ne more veliko pomagati. Ubijalski ritem in poraza proti Srbiji in nato v tekmi za bron proti Grčiji sta pustila svoj davek.

Tako malo je manjkalo ...
Igralci in strokovno vodstvo so na novinarski konferenci nše zadnjič strnili vtise. Selektor Jure Zdovc je bil med najbolj razočaranimi. "Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki so bili zraven; igralcem, strokovnemu štabu, zdravniku, fizioterapevtom in seveda navijačem. Vsi so dali maksimum od sebe. Pri meni je na koncu ostal grenak priokus, saj ne bom nikoli pozabil, kako blizu finalu smo bili," je dejal Zdovc.

Skandiranje najboljšemu slovenskemu igralcu
Z letališke stavbe je prvi prišel kapetan Matjaž Smodiš, ki zaradi poškodbe v odločilnih tekmah ni mogel na parket. Za njim sta prišel brata Lorbek. 200 najzvestejših navijačev, ki so popoldne prispeli na Brnik, je Erazmu Lorbku takoj začelo vzklikati: MVP, MVP, kar je kratica za najboljšega igralca (Most Valuable Player), ki se uporablja v NBA-ju. S tem so mu dali priznanje, da je on zanje najboljši igralec prvenstva, kar je blizu resnice, saj je bil Erazem Lorbek izbran v idealno peterko prvenstva.

Če zdaj ni bilo medalje, bo pa prihodnje leto!
Lorbek je takoj k sebi vzel svojega sina in se pomešal med navijače. Sledila je pot proti Ljubljani, kjer je okrog 2.000 ljubiteljev košarke pričakala reprezentante pred Namo na Slovenski cesti, kjer so za dober žur skrbeli tudi Rock Partyzani in Zoran Predin. Največji aplavz sta dobila selektor Jure Zdovc in Erazem Lorbek, ki je povedal: "Veseli me, da vsi čutite, da lahko naredimo še en korak naprej. Verjamem, da nam to lahko uspe že na svetovnem prvenstvu naslednje leto in da lahko domov prinesemo medaljo."


Jankovič v "svoji" dvorani ne bo trpel slabih sodnikov
Velik aplavz je dobil tudi Jaka Lakovič in povedal, da se vsi napori poplačajo, ko te pričaka takšna množica navijačev. Ljubljanski župan Zoran Jankovič je igralcem podaril srca oblikovalca Oskarja Kogoja, saj so igralci na igrišču pustili svoja srca. Povedal je, da je bil zelo jezen na sodnike in napovedal, da v novi dvorani sodniških kraj ne bo trpel: "V novi dvorani v Ljubljani takšni sodniki ne bodo prišli niti čez predor!"



Veličasten sprejem za košarkarje
Množica pred Namo pozdravila košarkarje
Prihod košarkarjev na Brnik