Erazem Lorbek se zaveda, da bo tekma z Litovci zelo težka. Foto: MMC RTV SLO
Erazem Lorbek se zaveda, da bo tekma z Litovci zelo težka. Foto: MMC RTV SLO
Kšištof in Darjuš Lavrinovič
Skupaj s Primožem Brezcem bo moral paziti na brata Lavrinovič, ki pa v prvem delu prvenstva nista blestela. Foto: EPA

Proti Veliki Britaniji je dosegel 19 točk, Srbom jih je nasul 14, Špancem osem, ogromno pa je prispeval tudi v obrambi. To bo moral skupaj s Primožem Brezcem početi tudi v Lodžu, kjer se jima bodo zoperstavili centri, kot so Darjuš Lavrinovič, Kšištof Lavrinovič, Marijonas Petravičius, Marcin Gortat, Maciej Lampe, Adam Wojcik ...


Brez ponavljanja istih napak

"Nadaljevati moramo z igrami, ki smo jih prikazovali v prvem delu in ne ponavljati istih napak," je po prvem treningu v Lodžu dejal starejši izmed treh bratov, ki je že v prvem delu bil veliko bitko s centri, španski so mu zadali tudi bolečino v rebrih. Ta je očitno manjša kot želja po zmagah. "Zagotovo je nekaj bolečine, a mislim, da bo vse v redu."

"Če sodnik hoče, bo pač zapiskal"
Z Litovci se je slovenska reprezentanca srečala že petkrat, štirikrat je bila na EP-jih boljša, le eno zmago pa lahko pripišemo zeleno-belim. "Litovci so vedno zelo kakovostna ekipa, kar so pokazali tudi na pripravljalnih tekmah. To bo zelo težka tekma," je dejal Erazem, ki si po navadi zelo hitro nabere večje število osebnih napak. Je treniral tako, da jih ne bi? "Na tem se težko dela, v tekmo je namreč treba iti stoodstotno. Če sodnik hoče, bo pač zapiskal."

Iz Lodža