Ameriški trener se zaveda, da je skupina C izredno težka. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Ameriški trener se zaveda, da je skupina C izredno težka. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Britanija
Britanci so po treningu z zanimanjem opazovali novinarje pri delu. Nekateri so jim morali celo kazati slike. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Pops Mensah-Bonsu
Pops Mensah-Bonsu je velika okrepitev britanske ekipe. Pred kratkim si je poiskal tudi nov klub, zaigral bo za Houston. Foto: EPA

"Na prvenstvo smo pripravljeni, vprašanje pa je, kako bomo igrali, saj smo imeli kar nekaj sprememb v ekipi. Velika okrepitev je tudi Pops Mensah-Bonsu, ki se je priključil pred kratkim, zdaj pa se mora hitro vklopiti v sistem," je za MMC dejal britanski selektor Chris Finch.

Vabljeni k branju dnevnika:
Je prvenstvo res na Poljskem?


Uvrstitev v drugi del velik dosežek

V Ohiu rojeni trener belgijskega Dexieja Mons si na Poljskem želi zmag: "Sem smo prišli, da bi zmagovali, to bomo poskušali naresti čim večkrat. Zagotovo bo težko, saj je naša skupina zelo kakovostna, zato bi bil velik dosežek, če bi se uvrstili v drugi del." Tudi če jim to ne bi uspelo, je še vedno na vrsti priprava na olimpijske igre v Londonu 2012.

V ponedeljek ob 13.00 se začne zares tudi za navijače. KZS bo namreč v Browarmii začel deliti navijaške majice.


Neizkušenost ne bo težava

"Odkar smo se uvrstili na EP, je to naš primarni cilj. Olimpijske se bližajo, a do takrat je treba postoriti še marsikaj, da bi lahko bili konkurenčni. Poskušali se bomo v čim krajšem času naučiti čim več, skupaj pa zbrati najboljše igralce." Je lahko neizkušenost Britancev (na EP-ju nastopajo prvič) lahko težava? "Mislim, da ne."

Tekma v Sevilli je pozabljena
Že v ponedeljek se bodo Britanci srečali s Slovenijo, ki so jo na turniju v Sevilli že ugnali, to pa je bila za njih tudi edina zmaga v pripravljalnem obdobju. "Turnir smo odigrali že dolgo nazaj, ekipi sta bili drugače pripravljeni, obenem pa smo tekmo odigrali ob koncu težkega turnirja. Stvari se hitro menjajo," je dejal Finch, ki še ne ve, ali bo tudi tokrat poskusil s consko obrambo: "Ne vem, ali bomo igrali cono, čeprav je ta nekajkrat delovala."

"Slovenija je težek nasprotnik"
O Sloveniji, ki je do zdaj z Otočani dvakrat izgubila in enkrat zmagala, ima britanski selektor le pohvalne besede, zaveda pa se velikega talenta Zdovčevih varovancev. "Slovenija ima izvrstne igralce. Na zadnjih tekmah so igrali res dobro in tudi zmagovali. So zelo težek nasprotnik, poleg tega pa bodo še dobro pripravljeni, saj vedo, da jih lahko premagamo."

Iz Varšave,