Browarmia leži v samem središču Varšave. Foto:
Browarmia leži v samem središču Varšave. Foto:
Za vzdušje bo skrbela skupina Joške v'n.

Ob pomoči ambasadorja na Poljskem Walterja Jeklina je Košarkarska zveza Slovenije najela prostor, v katerem se bodo slovenski navijači lahko zabavali pred in po tekmi. Pivnica Browarmia stoji v središču mesta (zemljevid - kako do lokala?) in lahko sprejme 1.000 obiskovalcev. Bohoti se v dveh nadstropjih, poleg piva pa je znana tudi po dobri hrani.

Navijaške majice
Vsak slovenski navijač, ki bo imel vstopnico za tekme evropskega prvenstva, bo v Browarmii lahko prevzel tudi navijaško majico. Gre za repliko majice slovenske reprezentance za ogrevanje.

8. avgusta druženje s košarkarji
Navijači se bodo lahko z reprezentanti družili že veliko prej. V soboto, 8. avgusta, bo v dvorani Tivoli organiziran t. i. "družinski in novinarski dan", na katerem si bodo lahko vsi ljubitelji košarke ogledali trening in pozneje klepetali z igralci.

Tako kot v Beogradu tudi tokrat Joške v'n
Za dobro vzdušje v Browarmii bo skrbela glasbena skupina Joške v'n, ki je k veliki vseslovenski košarkarski evforiji prispevala že pred štirimi leti na evropskem prvenstvu v Beogradu.

Prvenstvo na Poljskem bo potekalo od 7. do 20. septembra. Slovenija bo v predtekmovanju igrala z Anglijo (7. 9.), Srbijo (8. 9.) in Španijo (9. 9.).

Poljaki že v Guinnessovi knjigi rekordov
Na Poljskem pa že pridno skrbijo za promocijo prvenstva. Organizatorji so v sedmih mestih, ki bodo gostila tekmovanje, zbrali več kot 31.000 košarkarjev, ki so pet minut istočasno igrali to igro in se tako zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov.