Reprezentantje so se testirali na Fakulteti za šport. Foto: KZS/Rok Klemenčič
Reprezentantje so se testirali na Fakulteti za šport. Foto: KZS/Rok Klemenčič
Košarkarji opravili testiranje
Izjavi bratov Udrih

Zbrani podatki in analize testiranja bodo dali selektorju Juretu Zdovcu in kondicijskemu trenerju Jadranku Nikoliću dragocene smernice za pravilen trening. Tehtanje, merjenje, pljučna kapaciteta, EKG in preizkus na tekaču (merjenje laktoze), kjer se pri hitrosti 9 km/h naklon vsaki dve minuti poveča za dve stopinji, so opravili vsi igralci z izjemo Boštjana Nachbarja, Saše Vujačiča in Gorana Dragiča. Prva dva se bosta ekipi pridružila v sredo, Dragič pa v četrtek, ko se bodo na Rogli priprave začele tudi uradno.

Pogovor z doktorjem Radivojetom Miličem, ki vodi laboratorij za fiziologijo, si boste lahko prebrali v sredo.

Ob odhodu iz Fakultete za šport smo ujeli dobro razpoložena brata Sama in Bena Udriha, ki sta se odpravljala na "spoznavni" reprezentančni piknik. "Baterije so po naporni sezoni napolnjene. Treniram dvakrat na dan z Boštjanom Kuharjem, tako da sem dokaj dobro pripravljen, ne pa še 100-odstotno. Zato pa so priprave na Rogli in v Kranjski Gori. Počitek po sezoni se je na testiranjih poznal. Ker treniram dvakrat na dan, sem bil malce utrujen, ampak to ni nič takega. Jaz po navadi pridem v formo hitro, v tednu, morda tednu in pol," je povedal branilec Sacramenta, ki je počitnice preživel na Bora Bori.

Tudi Samo pred začetkom priprav poka od energije: "Z dopusta v Turčiji sem se vrnil včeraj in moram reči, da se še nikoli nisem spočil tako dobro. Košarka je bila v zadnjem mesecu in pol povsem na stranskem tiru. Zanimivo, po testiranju so mi rekli, da sem celo dobro pripravljen."

Košarkarji opravili testiranje
Izjavi bratov Udrih