Ko dobi Erazem Lorbek žogo v napadu, je vse videti tako preprosto. Foto: MMC RTV SLO
Ko dobi Erazem Lorbek žogo v napadu, je vse videti tako preprosto. Foto: MMC RTV SLO
Goran Jagodnik
Eden najbolj borbenih košarkarjev na igrišču je bil tokrat Goran Jagodnik. Foto: MMC RTV SLO
Anže Kopitar
V Tivoliju, ki je tokrat pokal po šivih, se je zbralo tudi nekaj velikih imen, med njimi tudi Anže Kopitar. Foto: MMC RTV SLO
Lepa zmaga nad evropskimi prvaki

Evropski prvaki so ves čas pretili slovenski reprezentanci, ki si je ključno prednost na tretji pripravljalni tekmi pred EP-jem nabrala v obrambno odličnih zadnjih desetih minutah. Po točkah Gorana Jagodnika in Gorana Dragiča je bilo v 33. minuti 70:57, Slovenija je v zadnji četrtini prejela le šest točk.


Znali izigrati slovensko obrambo
Rusi so sicer že v 12. minuti srečanja zaostajali za deset točk (31:21), ko je trojko zadel Jaka Klobučar, vendar so hitro znižali in držali korak s Slovenci. S hitrimi in enostavnimi akcijami so večkrat izigrali slovensko obrambo, v kateri ne manjka požrtvovalnosti, jo pa čaka še precej dela.

"Rusa" motivirana proti Rusom
V ekipi Jureta Zdovca sta bila odlično razpoložena Boštjan Nachbar (16 točk) in Erazem Lorbek (15 točk), ki sta v pretekli sezoni igrala za ruska kluba. Prvi se je iz moskovskega Dinama že preselil k Efes Pilsnu, drugi je še vedno član CSKA-ja. Svoj prispevek je predvsem v zadnji četrtini (skupno 11 točk) dodal še borbeni Jagodnik.

Manjkal branilski dvojec Vujačič-B. Udrih
Zdovc je tokrat računal na vse igralce razen že dlje časa odsotnega Saše Vujačiča, ki po poškodbi kolena hodi na intenzivne terapije (njegova usoda bo dokončno znana do četrtka), ter Bena Udriha. Slednji čuti blažje bolečine v preponi. Zdovc je v začetno peterko tokrat uvrstil kapetana Matjaža Smodiša, brata Lorbek, Jako Lakoviča in Nachbarja.

Tivoli nabito poln
Tekmo v Tivoliju, ki je slovensko reprezentanco nazadnje gostil pred 13 leti (obračun z Italijo), je spremljalo 4.500 gledalcev. Slovenci bodo jutri, prav tako ob 20.00, Ruse gostili še v Novem mestu.

Nachbar: Veliko boljše kot na prvih dveh tekmah
"To še ni bilo tisto pravo, zagotovo pa veliko bolje kot na prejšnjih dveh tekmah. Zavedati se moramo, da smo oboji šele začeli priprave na parketu. Motiviranosti nam ni manjkalo, saj smo nastopili pred polnim hramom slovenske košarke in pred širno Slovenijo, ki nas je spremljala pred televizijskimi zasloni. Ob takem pristopu bi danes lahko premagali tudi boljše ekipe od evropskih prvakov," je po tekmi povedal prvi strelec tekme Nachbar.

Pripravljalna tekma, Ljubljana:
SLOVENIJA
- RUSIJA
78:62 (24:18, 18:20, 20:18, 16:6)

Nachbar      16    Monja         15 
E. Lorbek 15 Kaun 11
Jagodnik 11 McCarty 10
D. Lorbek 7 Ponkrašov 7
Golemac 6 Bikov 6
Dragič 5 Hrijapa 5
Lakovič 5 Fridzon 3
Brezec 4 Voroncevič 2
Klobučar 3 Vasiljev 2
S. Udrih 2 Zozulin 1
Smodiš 2
Slokar 2

Prosti meti: 25/29; 14/24
Met za dve: 19/31; 15/28
Met za tri: 5/12; 6/19
Skoki: 28; 16

4.500 gledalcev

Lepa zmaga nad evropskimi prvaki