Tudi Jaka Lakovič je na reprezentančne priprave prišel pripravljen in s spominom iz španskega finala. Poškodbo na levi obrvi. Foto: MMC RTV SLO
Tudi Jaka Lakovič je na reprezentančne priprave prišel pripravljen in s spominom iz španskega finala. Poškodbo na levi obrvi. Foto: MMC RTV SLO
Pripravljen je tudi strokovni štab reprezentance. Foto: MMC RTV SLO

"Osebno sem se začel pripravljati že pred dvema tednoma, saj si ne morem dovoliti, da bi na priprave prišel nepripravljen," je dejal Domen Lorbek, ki se je pred Košarkarsko zvezo Slovenije pripeljal med prvimi. Reprezentanti so se zbrali že v torek, ko so pripravili piknik, na katerem je bilo vzdušje zelo sproščeno: "Bilo je zabavno, med seboj so se spoznale tudi žene in punce." Spoznavati bo moral tudi Saša Vujačič, ki razen Bena Udriha, Jurice Golemca, Matjaža Smodiša in Primoža Brezca pravzaprav ne pozna nikogar.

Od četrtka naprej si boste lahko na našem portalu ogledali poseben košarkarski portal, namenjen evropskemu prvenstvu na Poljskem. Začenjamo ga z velikim intervjujem z Ivom Daneuom.

Peklenski treningi kondicijskega trenerja
Treningi se začenjajo še isti dan, na začetku pa bo kot vedno na vrsti kondicija. To bo poskušal nadgraditi Jadranko Nikolić - Loki, ki velja za zahtevnega trenerja. "Njegovega dela pravzaprav ne poznam, a bo zagotovo naporno, kar je bilo do zdaj že vrsto let. Slišal sem, da velja za peklenskega, a bomo videli," je še dejal mlajši izmed dveh reprezentantov Lorbek.

Čakajo le še na Dragića
Novost letošnjih priprav je tudi to, da so se reprezentanti zbrali v Ljubljani in ne na Rogli, kot je bil to običaj v preteklosti. Prišli so vsi z izjemo Gorana Dragića, ki ima še obveznosti s Phoenixom, pri katerem se dokazuje v poletni ligi. Reprezentanci se bo pridružil v četrtek na Rogli.