Saša Vujačič je zadnjih pet dni preživel na Kitajskem, kjer je promoviral športno obutev. O tem je bilo vodstvo reprezentance seznanjeno že ob obisku v Los Angelesu, tokrat pa je Vujačič prejel poseben
Saša Vujačič je zadnjih pet dni preživel na Kitajskem, kjer je promoviral športno obutev. O tem je bilo vodstvo reprezentance seznanjeno že ob obisku v Los Angelesu, tokrat pa je Vujačič prejel poseben "playbook", kjer se je seznanil s potekom priprav v zadnjih dneh. Foto: MMC RTV SLO
Erazem Lorbek, Jure Zdovc
Na fitnesu so kondicijo nabirali tudi člani strokovnega štaba, ki se sicer tudi radi pomerijo v nogometu. Foto: MMC RTV SLO
Beno Udrih, Matjaž Vezjak
Vzdušje v reprezentanci je v Kranjski Gori še bolj sproščeno. Foto: MMC RTV SLO
Trening in novinarska v Kranjski Gori

Zadnji na dan opere do 70 kg opreme, vsak dan se samo na treningih reprezentanti namreč preoblečejo kar štirikrat ali petkrat. "Delam takrat, ko drugi ne. Skrbim za opremo, da so igralci zadovoljni, in pa seveda perem. Na en trening vsak igralec porabi tri majice."


Komaj čakajo večerne treninge
Zjutraj reprezentanti večinoma trenirajo v naravi, nedaleč od kranjskogorskega središča, kjer pridobivajo kondicijo. Zaradi težkih nog so se tokrat prvič odpravili na fitnes. "Treningi so zelo naporni. Počasi pa smo se že začeli uigravati, zaradi česar vsi čakamo večerne treninge, ko se dela z žogo in igro pet na pet," je dejal Gašper Vidmar, ki se je reprezentanci prvič pridružil na predlanskem evropskem prvenstvu v Španiji.

Sodelujte v nagradni igri in si prislužite vstopnice za tekme in drese reprezentantov!


Telefoni niso dovoljeni
Poleg košarkarjev so na fitnesu kondicijo nabirali tudi člani strokovnega štaba, med aktivnimi pa je bil tudi Nikolić, ki je moral večkrat pomagati. "Vzel ti bom NBA-prstan," je v šali dejal Saši Vujačiču, ko je ta imel težave z eno izmed vaj. Srbski trener mu je med treningom v fitnesu tudi zaplenil telefon, svetoval pa mu je, da mora dati stran verižico: "To je še nekaj gramov več."

Nikolić ne more izpostaviti nikogar
"Delamo s polno paro, brez priprav za tekme z Makedonci in Rusi, saj se pripravljamo na EP. Vsi so profesionalci, niti negativno niti pozitivno ne bi mogel izpostaviti nikogar," je dejal srbski trener, ki je še dodal, da je način vadbe za branilce drugačen kot za centre: "Fizična priprava je odvisna od igralne pozicije, Jaka Lakovič denimo ne more vaditi na isti način kot kakšen izmed centrov."

Vzdušje bolj sproščeno kot na Rogli
"To so zagotovo najtežje priprave do zdaj v slovenski košarki," je dejal direktor reprezentance Marijan Kraljević, ki je še kot igralec prestal kar nekaj tovrstnih preizkušenj pred prvenstvom. "Po začetnih naporih na Rogli smo se preselili v bolj idilično okolje, tako, da je tudi vzdušje v reprezentanci bolj sproščeno. Poteka pa vse po načrtih," je kapetansko pokomentiral Matjaž Smodiš.

Kdo bo zaigral proti Makedoncem?
"Še vedno smo v prvem delu priprav, le lokacijo smo zamenjali, začeli pa smo tudi več delati z žogo. Zavedamo se, da ta pred nami prvi pripravljalni tekmi, na katerih rezultat sicer ni v prvem planu," je dejal Jure Zdovc, ki bo poskušal proti Makedoncem v nedeljo in ponedeljek minutažo razdeliti enakomerno: "Na sam dan tekme bomo videli, kdo bo več igral. Upam le, da do takrat ne bo težav s poškodbami."

Na vseh prijateljskih tekmah v Sloveniji bo pred dvorano, ki gosti srečanje, moč kupiti tudi majice, drese, obeske za ključe in preostale navijaške izdelke košarkarske reprezentance.

Po treningu so se reprezentanti pomerili tudi v streljanju nogometne žoge iz sredine, pri katerih je prednjačil maser Gregor Zdolšek. Več pa v videu in na slikah.

Trening in novinarska v Kranjski Gori