Srbska obramba je odlično pazila na Jako Lakoviča, saj je nasprotnik dobro vedel, kaj pomeni, če Lakovič serijsko zadeva trojke. Foto: Reuters
Srbska obramba je odlično pazila na Jako Lakoviča, saj je nasprotnik dobro vedel, kaj pomeni, če Lakovič serijsko zadeva trojke. Foto: Reuters

Nisem razočaran, ampak malo žalosten. To je bila res priložnost generacije. Toda več se ni dalo storiti, vsi so dali svoj maksimum.

Miloš Teodošić in Erazem Lorbek
Miloš Teodošić je bil junak tekme, Erazem Lorbek pa spet najboljši v slovenski reprezentanci. Kdo ve, kako bi se razpletlo, če ne bi sredi zadnje četrtine Lorbek dobil pete osebne napake ... Foto: Reuters
Slovenija klonila po podaljšku

"Nisem razočaran, ampak malo žalosten. To je bila res priložnost generacije. Toda več se ni dalo storiti, vsi so dali svoj maksimum. Niti en igralec nima rezerv. Igrali so hrabro, čvrsto, nepopustljivo do zadnjega, vsak je dal svoj delež. Sploh se nočem preveč spuščati v analize, raje rečem: 'Bravo, fantje!' Zberite in spočijte se še za to pomembno tekmo za bronasto medaljo! Grki so evropska velesila, toda na pripravljalni tekmi v Mariboru ste dokazali, da jih lahko premagate."


Počitka bo zelo malo

Nekdanji slovenski reprezentant se boji, da bo časa za regeneracijo premalo: "Polfinale so igrali skoraj do polnoči, naslednja tekma bo že v nedeljo ob 18.30. Res pa je, da smo se že včeraj bali, ali bodo lahko na tekmi proti Srbiji sploh stali na nogah, a so jih volja, želja, adrenalin in zavedanje, da so v družbi štirih najboljših evropskih ekip, skoraj ponesli do nove zmage."

Jagodnik poskrbel za napet finiš
Kako je videl slovensko igro po odhodu Erazma Lorbka s petimi osebnimi napakami na klop? "Srbska obramba je bila osredotočena nanj in na Jako Lakoviča in so imeli preostali igralci več prostora. Neka zanesljivost je padla že takrat, ko je Lorbek dobil četrto osebno napako in šel na klop. Toda po drugi strani je ob njegovi peti osebni napaki vstopil Goran Jagodnik, ki je bil pravi joker in je naredil mini preobrat."

Pametni Miloš Teodosić
Srbiji je treba čestitati za zmago. S tako mlado ekipo igrajo odlično, zelo agresivno. Na Jaki Lakoviču so se izmenjavali trije igralci. Morda bi lahko Jaka v drugi četrtini dobil kak daljši počitek. Gotovo je Srbiji proti Sloveniji pomagal tudi dan več počitka, poleg tega pa nimajo težav s poškodbami in imajo 12 igralcev v rotaciji. Teodosić ne le da je zadeval, vlekel je pametne poteze. Je igralec, ki zna brati igro, ves čas je igral pick'n'roll na naše centre, ki so imeli osebne napake.

Brezčev prekršek ni bil ključen
O prekršku Primoža Brezca ob koncu rednega dela Milič dvomi o tem, ali je bil prekršek res tako hud: "Na prvi pogled je res zgledalo, kot da je bil prekršek nameren, toda Teodosić je prekršek zelo dobro odigral. To je pač stvar trenutka, sodniki zdaj hitro piskajo, če je igralec v 'polkontri'. Mislim pa, da tisto ni bilo ključno - Teodosić je zgrešil en prosti met, Srbi pa so potem zapravili napad."

Nisem razočaran, ampak malo žalosten. To je bila res priložnost generacije. Toda več se ni dalo storiti, vsi so dali svoj maksimum.

Slovenija klonila po podaljšku