Slovenska reprezentanca se je zbrala na Rogli, kjer jih čaka naporen teden priprav. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca se je zbrala na Rogli, kjer jih čaka naporen teden priprav. Foto: MMC RTV SLO
Beno Udrih
Beno Udrih, ki ima dva šampionska prstana iz Lige NBA, je v zadnji sezoni igral pri slabi ekipi Sacramenta. Foto: EPA
Košarkarji začenjajo naporni del priprav

Kapetan slovenske reprezentance Matjaž Smodiš se zaveda, da bo pot do uspeha na septembrskem prvenstvu na Poljskem težka: "Cilj je medalja, smo pa še zelo daleč od nje, na začetku poti in daleč od rezultatov, ki jih pričakujemo. V pripravljalnem obdobju nas čaka še veliko dela. Na igrišču se še ne poznamo, zato bo vsak trening in predvsem vsaka odigrana tekma zelo pomembna. Naša ekipa pa je po imenih zelo močna. Če ne bo poškodb in sporov znotraj reprezentance, potem lahko stopimo na zmagovalne stopničke."

Zamere pozabljene
Igralec LA Lakersov Saša Vujačič je pozabil na vse zamere iz preteklosti: "Ne bi se rad oziral v preteklost in na to, kako in zakaj sem v Sloveniji postal 'grdi deček', ki ne želi igrati za reprezentanco. V Slovenijo nisem prišel za mesec ali dva zato, da bi se sončil! Sposobni smo osvojiti medaljo. Prvi vtisi v ekipi pa so zelo dobri, saj je reprezentanca zelo dobro organizirana in tudi prva dva treninga sta bila odlična," je pojasnil Vujačič.

Zmagovala bo ekipa, ne posameznik
Vsi poudarjajo, da so se pripravljeni podrediti reprezentanci. Tudi Boštjan Nachbar: "Lahko igram na več položajih in povsem se bom podredil zahtevam Zdovca. Zelo pomembna bo ekipna igra in obramba, kar pomeni sodelovanje!" Podobno meni branilec Beno Udrih: "Nismo tu zato, da bi dokazovali, kako dobri smo kot posamezniki, ampak zato, da kot ekipa dosežemo dober rezultat. Zato se bomo podredili željam Zdovca, ki je oblikoval tudi zelo dobro ekipo na čelu s kondicijskim trenerjem, ki je sodeč po prvih treningih izjemen strokovnjak," je menil Udrih.

Veliko zanimanje za pripravljalne tekme
Trenutno je na Rogli 15 slovenskih košarkarjev, o tem, kdaj bo dokončno oblikovana dvanajsterica, pa se bo selektor Jure Zdovc s svojo ekipo odločal sproti in prav možno je, da bo tudi na zadnji tekmi pred evropskim prvenstvo v Nemčijo potovalo še vseh 15 igralcev. Za prijateljske pripravljalne tekme slovenske ekipe vlada veliko zanimanje, tako da bodo dvorane v Sloveniji polne.

Košarkarji začenjajo naporni del priprav