Dr. Mik Pavlovič je pohvalil posameznike, ki se bodo morali kot ekipa še uigrati. Foto: RTV SLO
Dr. Mik Pavlovič je pohvalil posameznike, ki se bodo morali kot ekipa še uigrati. Foto: RTV SLO
Goran Dragič
Dragič je eden tistih košarkarjev, ki si je zaslužil največjo pohvalo. Vidi se, da je s Phoenixom igral v poletni ligi. Foto: EPA

Branilska linija je bila tokrat nasploh dobra, odličen je bil Uroš Slokar. Boljša predstava o tem, kako bodo igrali branilci, bo jasna šele po drugi tekmi v Domžalah.

Pavlovič se zaveda, da je po prvi tekmi nemogoče ustvariti končno sliko, a se vseeno že lahko dajejo določeni komentarji. "Zdovc je tekmo začel s prvo peterko, ki se med seboj veliko bolj pozna kot drugi igralci, a se mora še bolj uigrati. Prava slika se je pokazala v 2. četrtini, ki so jo Slovenci odigrali odlično v obrambi in imeli visok ritem igre, kar selektor tudi pričakuje."


Težke noge med kondicijskimi pripravami
Na parketu dvorane Polaj, kjer se je KK Rudar v minuli sezoni uvrstil v Ligo UPC, smo videli dva povsem različna polčasa: "Zdelo se je, kot da bi bila to druga ekipa. Zdovc je po tekmi dejal, da sicer pri 20 točkah razlike igralcem padeta motiv in energija." To je verjetno tudi posledica težkih kondicijskih priprav ekipe, ki je moč nabirala na Rogli in v Kranjski Gori: "V drugem polčasu se je videlo, da imajo igralci težke noge."


Presenetil ga je Dragič, razočaral Nachbar

"Zelo pozitivno me je presenetil Goran Dragič, videlo se je, da je igral poletno ligo, igro ima v nogah in je poln energije. Branilska linija je bila tokrat nasploh dobra, odličen je bil Uroš Slokar. Boljša predstava o tem, kako bodo igrali branilci, bo jasna šele po drugi tekmi v Domžalah." Kljub temu da sta svoje naredila tudi centra Erazem Lorbek in Primož Brezec, pa je nekdanji košarkar Branika in AŠK Olimpije malce razočaran nad njuno igro: "Moti me, da centri igrajo daleč od koša. To je sicer na trenutke dobro, saj lahko zaradi tega nižji igralci vtekajo po straneh, a vedno tako ne bodo mogli igrati." Razočaral ga je Boštjan Nachbar: "Mislil sem, da bo odigral bolje, a se ni dobro gibal, na koš pa je metal iz čudnih situacij. V obrambi je dober igralec, Zdovc ga bo moral v igri držati predvsem zaradi tega."

Pravi treningi se šele začenjajo
Makedonci, ki so se na evropsko prvenstvo uvrstili prvič, po mnenju doktorja košarke niso slabi, a igrajo naivno: "Pa tudi obramba je na meji grobe igre, sodniki so jim v Trbovljah kar malce pogledali skozi prste." Dela slovenski reprezentanci ne bo zmanjkalo, zdaj se pravzaprav šele začenjajo pravi treningi z žogo: "Treba bo postoriti veliko na uigravanju in nadaljevati s treningom obrambe."

Branilska linija je bila tokrat nasploh dobra, odličen je bil Uroš Slokar. Boljša predstava o tem, kako bodo igrali branilci, bo jasna šele po drugi tekmi v Domžalah.