Uroš Slokar je tokrat odigral verjetno najboljšo tekmo v pripravljalnem obdobju. Devetim točkam je dodal pet skokov. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Slokar je tokrat odigral verjetno najboljšo tekmo v pripravljalnem obdobju. Devetim točkam je dodal pet skokov. Foto: MMC RTV SLO
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič je bil v prvem polčasu eden boljših igralcev. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Dirk Bauermann
Dirk Bauermann ima pred prvenstvom, na katerem ne bo videl Dirka Nowitzkega in Chrisa Kamana, veliko težav. Foto: Reuters
Beno Udrih
Beno Udrih se je v 3. četrtini poškodoval in odšepal z igrišča. Foto: MMC RTV SLO/A. B.

Kot je selektor tudi napovedal, je na tokratni tekmi nekaterim nosilcem igre ponudil več počitka, tako je B. Udrih igral le 9:25 minut, Brezec 9:10, Dragič 14:59, E. Lorbek pa 19:30. Nemci so bili veliko slabši nasprotnik in tik pred prvenstvom niso pokazali veliko kakovosti. Oba nasprotnika se bosta pred evropskim prvenstvom, ki se bo začelo v ponedeljek, pomerila še enkrat. Tekma bo na sporedu v četrtek ob 19.00 v Karlsruheju.
Visoko zmago je zasenčila poškodba Bena Udriha. V tretji četrtini mu je obrnilo koleno, zato je odšepal s parketa. Gotovo ima nategnjene stranske vezi, več bodo razkrile četrtkove preiskave. Vsekakor pa bo moral počivati vsaj nekaj dni.

Ne preveč obetajoč začetek
Slovenija je sicer tekmo dobro odprla, saj je prvo trojko zadel B. Udrih, a postava skupaj s Samom Udrihom, Boštjanom Nachbarjem, Erazmom Lorbkom in Primožem Brezcem ni blestela. Nemci so imeli več od igre, do največje prednosti pa prišli v 5. minuti, ko je na semaforju po prodoru Demonda Greena in še osebni napaki pisalo 12:5. Jure Zdovc je poskušal z nekaj menjavami, ki pa niso obrodile sadov.

Le šest nemških točk v 2. četrtini
Nemci so s slabim metom v šestih minutah druge četrtine dosegli le štiri točke (do konca 6!), medtem ko je zeleno-bela četa prek Jake Lakoviča prišla do preobrata. 31-letni Ljubljančan je namreč zadel dve trojki, svoje je dodal še S. Udrih in Slovenija je v 17. minuti drugič na tekmi vodila s tremi točkami razlike (24:21). V drugem delu igre so zaigrali tudi Jaka Klobučar in Gašper Vidmar, ki sta v Nemčijo prišla kot zamenjavi, in še v ponedeljek poškodovani Goran Dragič. Slednji je Sloveniji prinesel največjo prednost na tekmi (30:23), rezultat polčasa pa je z enim zadetim prostim metom postavil Vidmar. V drugi četrtini se je poškodoval Per Günther.

Zadnji manjši zaostanek ob koncu 3. četrtine
Dobro se je začel tudi drugi polčas, v katerem so Zdovčevi varovanci izboljšali met, obenem pa zaigrali nekoliko bolje v obrambi, kjer so nekajkrat poskusili tudi s cono. V 23. minuti je bila prednost +12, igralci Dirka Bauermanna pa so se na koncu 3. četrtine približali na osem točk (45:53), še manjši zaostanek pa je z izjemno blokado preprečil Uroš Slokar.

Več kot šest minut in pol brez koša
V zadnji četrtini je prednost le naraščala, Nemci pa več kot šest minut in pol niso zadeli. Dve minuti pred koncem je po zabijanju Vidmarja prednost znašala že 20 točk (48:68). Pri Sloveniji sta se odlično predstavila Slokar, ki se je pomaknil tudi na mesto centra, medtem ko je kot krilni center zaigral Jurica Golemac. Skupaj sta dosegla 17 točk.

Izjava Jureta Zdovca:
"Tekma je prišla ob nepravem času in iztekla se je tako, da moramo zdaj trepetati, kaj je s poškodbo Bena Udriha. Med tekmo sem se bal ravno poškodb. Šele v naslednjih urah bomo videli, kako resno je. Sicer pa smo odigrali korektno tekmo, izkoristili smo svoje priložnosti in rutinirano zmagali. Jutri je nov dan, zadnja tekma, nato pa pogumno na evropsko prvenstvo."

Pripravljalna tekma:

NEMČIJA - SLOVENIJA
53:70 (17:10, 6:21, 22:22, 8:17)

Hamann        9     E. Lorbek   12  
Femerling 9 Lakovič 9
Jagla 7 Slokar 9
Greene 6 Golemac 8
Schaffartzig 5 S. Udrih 8
Schultze 5 B. Udrih 7
Wysocki 5 Dragič 6
Idbihi 3 Nachbar 4
Ohlbrecht 3 Vidmar 3
Staiger 1 Jagodnik 2
Klobučar 2

Prosti meti: 19/28; 11/14
Met za dve: 11/30; 19/33
Met za tri: 4/23; 7/19
Skoki: 32; 35


Četrtek ob 19.00 (Karlsruhe):
NEMČIJA - SLOVENIJA

Že odigrano:
SLOVENIJA - GRČIJA 81:64
SLOVENIJA - BOLGARIJA 80:77
SLOVENIJA - VELIKA BRITANIJA 56:63
LITVA - SLOVENIJA 81:75
ŠPANIJA - SLOVENIJA 89:71
SLOVENIJA - MAKEDONIJA 77:68
SLOVENIJA - MAKEDONIJA 80:75
SLOVENIJA - RUSIJA 78:62
SLOVENIJA - RUSIJA 66:70
HRVAŠKA - SLOVENIJA 78:82
HRVAŠKA - SLOVENIJA 72:77