Miha Zupan je nase opozoril s svojo borbenostjo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Zupan je nase opozoril s svojo borbenostjo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slobodan Macura
Slobodan Macura: 'Težave z Zupanovim hrbtom trajajo že dalj časa, stanje se je izmenično popravljalo in slabšalo, pred dvema dnevoma pa so bile bolečine takšne, da smo se odločili za magnetno resonanco ledvenega dela hrbtenice. Ugotovili smo znake obrabe na medvretenčnih ploščicah v spodnjem delu hrbtenice, od katerih ena izmed vretenčnih ploščic med petim ledvenim in prvim križnim vretencem nekoliko utesnjuje živec na desni strani.' Foto: MMC RTV SLO

Zupan je v torek v Ljubljani skupaj z reprezentančnim zdravnikom, dr. Slobodanom Macuro, opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala poškodbe, zaradi katerih bo moral član Spartaka iz St. Peterburga izpustiti tekmovanje v Litvi.

Maljković mora prečrtati še eno ime
Na seznamu slovenske izbrane vrste, ki v četrtek zjutraj potuje na gostovanje v Španijo, kjer bo odigrala dve srečanji z evropskimi prvaki, zdaj ostaja trinajst košarkarjev. Selektor Božidar Maljković na priprave ne bo vpoklical nobenega novega košarkarja, do dokončnega seznama pa mora prečrtati le še eno ime.

Zupan vzor v vseh pogledih
Maljković je ob tem povedal: "Za nas je škoda, da ima Zupan že nekaj časa te težave, a moram povedati, da je junaško stisnil zobe in s tem dal primer vsem igralcem, starim in mladim, kako se trenira in nosi dres Slovenije. Kar se nas tiče, je vedno dobrodošel, saj je imel pravo, profesionalno obnašanje. Zdaj nam ostaja pet centrov in le v zvezde lahko gledamo in molimo Bogu, da bi jih pet tudi ostalo."

Za reprezentanco bo navijal s srcem
Miha Zupan
se je s poškodbo sprijaznil: "Moja poškodba hrbta, ki me je bolel že dalj časa, ni tako huda, kot je najprej kazalo, a vseeno se ne bom mogel udeležiti evropskega prvenstva. Terapija traja od dva do tri tedne, ko naj bi bil nared za igro. Poškodba prihaja v nepravem trenutku, saj ne bom mogel pomagati reprezentanci, a vsem skupaj želim, da izpolnijo cilje in se na EP-ju zavihtijo na čim boljše mesto. Jaz bom zagotovo z vsem srcem navijal."