Božidar Maljković bo proti Španiji lahko bolje videl, koliko so
Božidar Maljković bo proti Španiji lahko bolje videl, koliko so "vredne delnice" njegovih varovancev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Smodiš
Matjaž Smodiš: "Pomembno je, da se na igrišču začutimo." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Obračun s Španci, aktualnimi evropskimi prvaki, bo do zdaj najtežji test za varovance Božidarja Maljkovića, ki so do zdaj na sedmih pripravljalnih tekmah šestkrat zmagali in le enkrat izgubili.

Maljković pohvalil Gorana Dragića
Maljković je sicer o poteku priprav dejal: "Moti me le izgubljanje žog, kar je za moje pojme prikaz neznanja. To je zelo pomemben podatek v tekmah, ki so tesne. Slovenija je v preteklosti zaradi izgubljenih žog že izgubljala odločilne tekme v končnici in ne bi rad, da se te stvari ponavljajo. Po drugi strani pa bi rad izpostavil odnos v ekipi. Poglejte samo Dragića; prišel je iz NBA, pa je z nami od prvega dne, ne tako kot nekateri drugi igralci v tujih ekipah. Tako se nosi slovenski dres! Upam samo, da nas ne bodo pestile še kakšne poškodbe."

Smodiš: Tekmi s Španijo super test
Matjaž Smodiš je prepričan, da bosta tekmi s Španijo pravo merilo trenutnega stanja v ekipi: "Popravili smo nekaj podrobnosti, postavili zadnje akcije v napadu, dodelali dva obrambna sistema. Verjamem, da bosta tekmi s Španijo pokazali, kje smo, kdo smo. Igrali bomo na tujem igrišču in to bo super test, ki bo pokazal naše slabosti. Tudi ekipe Hrvaške, Črne gore in Bosne so kakovostne, res pa je, da je Španija številka 1, kar se tiče kandidature za naslov prvaka. Te tekme pa so tudi dvorezen meč, saj ni vedno dobro pokazati vsega, kar znaš. Pomembno je, da se na igrišču začutimo."

Slovenci bodo v Kranjski Gori ostali do četrtka zjutraj, nato pa se bodo podali v Španijo. V soboto zvečer (19.00) bodo z domačo ekipo igrali v Malagi, v nedeljo (21.30) pa v Granadi. Zadnje pripravljalno srečanje pred odhodom na evropsko prvenstvo Slovenijo čaka v sredo, 24. avgusta, proti Litvi.