Zabijanje Eda Murića, ko je po mnenju Božidarja Maljkovića Dario Šarić naredil še osebno napako, a je sodniki niso dosodili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zabijanje Eda Murića, ko je po mnenju Božidarja Maljkovića Dario Šarić naredil še osebno napako, a je sodniki niso dosodili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domen Lorbek
Domen Lorbek je imel na koncu podaljška na voljo dva prosta meta. Prvega je zadel, drugega namerno zgrešil, a odbite žoge Slovencem ni uspelo spraviti v koš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijaški utrip na tekmi Slovenija - Hrvaška
Analiza po tekmi Slovenija - Hrvaška

Vrsta Božidarja Maljkovića je praktično že v drugem delu. Stvari se lahko zapletejo le, če Češka Hrvaško premaga za dve točki, Slovenija pa z zelo visoko razliko kloni pred neprepričljivo Poljsko, ki je še brez zmage na tem prvenstvu. "Ni še vse izgubljeno. V ponedeljek naj vsa Slovenija stiska pesti za Češko. Upam, da Hrvaška izgubi in da gremo s polnim izkupičkom v drugi del," bo Murić jasno navijal za Čehe.

Slaba obramba proti Bogdanoviću
Krilni košarkar je prispeval sedem točk. V zaključku tekme je dosegel pomembno trojko in atraktivno zabil v protinapadu, imel je tudi osem skokov in je odigral še najboljšo obrambo proti razigranemu Bojanu Bogdanoviću: "Zgodil se je tudi ta poraz. Vedeli smo, da na tem evropskem prvenstvu ne bo ekipe, ki ne bi izgubila. Favoriti so že izgubljali. Žal mi je, da se je to zgodilo. Za nas je bila zelo pomembna tekma. Treba je iti naprej, analizirati je treba tekmo in odpraviti napake."

"Nismo opravili dobrega dela v obrambi proti Bogdanoviću. Morali bi ga bolj napadati," je razpoloženega Mostarčana izpostavil tudi Domen Lorbek, ki je bil že na drugi tekmi zapored med najboljšimi pri Sloveniji. Najnevarnejši hrvaški strelec je prispeval 24 točk, Lorbek pa je bil za Goranom Dragićem (23) drugi slovenski strelec s 16: "Res je poraz prišel v nekoliko nepravem času, a tako je. Prvi poraz, selektor je tudi rekel, da ne bomo vsakič zmagali. Žal se je to tokrat zgodilo. Enostavno nismo našli pravega odgovora za Bogdanovića, ki je rešetal naš koš. Na koncu smo izgubili po podaljšku, nimamo pa si kaj očitati, saj smo dali vse od sebe."

Proti coni dobra obramba, skok in "kontra"
Slovenci so imeli znova ogromno težav s cono. Igra je bila v drugem polčasu preveč statična, tudi tiste odprte mete, ki so jih imeli, pa so zgrešili, poleg tega pa conske obrambe niso razbili niti s prodori. "Treba je analizirati in pogledati posnetke. Moramo ohraniti mirne glave. Najlažje je sicer igrati proti coni, če imaš dobro obrambo, skok in protinapad. Mislim, da moramo pri tem največ delati," je morebitno rešitev za največjo slovensko težavo morda našel eden najboljših strelcev v reprezentanci in dodal: "Treba se je dobro pripraviti in premagati Poljsko, da si pridobimo samozavest."

Zoran Dragić je mnenja, da so prehitro končevali napade: "Mislim, da smo kar zbezljali. Zgrešili smo veliko odprtih metov. Z glavami se moramo usmeriti že proti Poljski in pozabiti to tekmo." 24-letni Ljubljančan je bil znova med boljšimi pri Sloveniji, dosegel je 11 točk in ujel osem odbitih žog. "Za nami je še ena težka tekma. Hrvaška ima zelo dobro ekipo. V prvem polčasu smo dobro igrali v obrambi, saj jim nismo dopustili odprtih metov, v podaljšku pa so že na začetku imeli kar tri. Zadeli so in nam pobegnili. Poskušali smo se vrniti, a smo bili žal prekratki. Zasluženo so Hrvati zmagali. Čaka nas zadnja tekma proti Poljski in računamo le na zmago," je razmišljal mlajši iz reprezentančne bratske naveze.

Navijaški utrip na tekmi Slovenija - Hrvaška
Analiza po tekmi Slovenija - Hrvaška