Hrvaška javnost, ki je že obupala, zdaj spet upa. Foto: MMC RTVSLO
Hrvaška javnost, ki je že obupala, zdaj spet upa. Foto: MMC RTVSLO
Sklonjene glave po tekmi s Hrvaško

Zavedajo se namreč, da bi jih poraz proti Češki izločil iz nadaljnjega tekmovanja. Sportnet pod naslovom "Fanatična in borbena Hrvaška zaustavila Slovenijo" med drugim piše: "Neka nova Hrvaška se je rodila na tem prvenstvu. Morali bi se zakopati v preteklost, da bi našli podatek, kdaj so hrvaški košarkarji nazadnje dobili tri zaporedne tekme v napetih končnicah. Poleg tega je poražena Slovenija, gostiteljica prvenstva, ki je nadigrala tudi evropskega prvaka Španijo in je bila v dosedanjem delu prvenstva videti zelo dobro. Hrvaška je bila borbena in je zaslužila zmago za dvig samozavesti v nebo."

Jutarnji že v naslovu poudarja dolgo zgodovino hrvaških porazov na medsebojnih dvobojih - "Zmaga v peklu Celja - Košarkarji premagali Slovence po 18 letih". Vlada upanje, a tudi previdnost. "Zdi se, da so hrvaški košarkarji le začeli plačevati dolgove iz preteklosti in da se je kolo sreče le začelo obračati v drugo smer. Da pa bi se pot iz krize po veličastni zmagi nad Slovenijo v peklu Celja nadaljevala, mora Hrvaška nujno premagati Češko. Brez tega bo to le še ena v nizu nočnih mor hrvaške košarke," meni Jutarnji.

"Hrvaška po drami premagala Slovenijo!" je naslov na spletni strani Večernjega lista, ki prav tako opeva tretjo zaporedno hrvaško zmago v napeti končnici. Tudi najbolj brani hrvaški spletni portal Index že v naslovu poudarja 18-letno sušo - "Sladko maščevanje za vse poraze - Hrvaška po 18 letih premagala Slovenijo!" Index med drugim piše: "18 dolgih let je Hrvaška čakala ta trenutek, natančneje od evropskega prvenstva leta 1995, ki je tudi zadnje, ko so se košarkarji domov vrnili z medaljo. Slovenci so Hrvaško na velikih tekmovanjih redno premagovali. Še vedno se spomnimo porazov iz Beograda 2005, Poljske 2009, Carigrada 2010, ampak Hrvaška je le naredila konec temu nesrečnemu nizu in prišla do velike, zgodovinske zmage pred njihovimi navijači."

Sklonjene glave po tekmi s Hrvaško