Eugene Jeter je bil po tekmi vesel, da mu je skupaj s soigralci uspelo pozabiti na visok poraz proti Latviji in hkrati premagati ugledno reprezentanco Srbije. Foto: EPA
Eugene Jeter je bil po tekmi vesel, da mu je skupaj s soigralci uspelo pozabiti na visok poraz proti Latviji in hkrati premagati ugledno reprezentanco Srbije. Foto: EPA
Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica, najboljši srbski strelec na tekmi z Ukrajino, je priznal, da so se Ukrajinci na obračun odlično pripravili, za poraz pa je krivil slabo igro v obrambi, s katero so ekipi Mika Fratella dovolili preveč odprtih metov. Foto: MMC RTV SLO/M. L.
Dušan Ivković
Srbski selektor Dušan Ivković je priznal, da so njegovi varovanci igrali slabo, in poudaril, da niso podcenjevali nasprotnika. Foto: MMC RTV SLO/M. L.
Tony Parker
Tony Parker je k zmagi Francije nad Latvijo prispeval 23 točk. Tokrat se je za razliko od prve tekme drugega dela, ko so Francozi klonili pred Litovci, pojavil pred novinarji in podal nekaj kratkih izjav. Foto: MMC RTV SLO/M. L.


Srbi so bili povsem nemočni proti Ukrajincem, ki so si na prvi tekmi drugega dela tekmovanja privoščili pravo katastrofo proti Latviji (85:51). Ti so za razliko od prve tekme zadevali z vseh mogočih položajev, zelo dobro so igrali tudi v obrambi.
Trikratni evropski prvaki po tekmi kljub vsemu niso bili slabe volje, saj so se še pred zadnjim krogom drugega dela tekmovanja uvrstili v četrtfinale.
'Duda' priznal slabo igro Srbov
"Ukrajinci so bili absolutno boljša ekipa na parketu in je zasluženo zmagala. Čestitam jim za vztrajnost, samozavest in uspešno vrnitev po visokem porazu na prejšnji tekmi," je ukrajinskemu moštvu na novinarski konferenci čestital srbski selektor Dušan Ivković in nadaljeval: "Na začetku smo prejeli nekaj prelahkih košev, a smo se proti koncu četrtine pobrali. Kljub vsemu so moji varovanci igrali slabo. Na parketu je bilo preveč košarkarjev, ki niso bili učinkoviti in tega si na evropskem prvenstvu pač ne smeš privoščiti." Srbski košarkarski strokovnjak je namenil nekaj lepih besed tudi ukrajinskemu selektorju Miku Fratellu, ki se mu je za izkazano spoštovanje tudi zahvalil in dodal, da se je na parketu veliko stvari odvilo v korist njegovih igralcev. "Imeli smo veliko sreče, da smo premagali tako dobro ekipo," je poudaril.
Jeter: Bog naj blagoslovi Frattela
Eugene Jeter, ukrajinski organizator igre, je k zmagi Ukrajine nad Srbijo z 20 točkami prispeval levji delež. Kljub lepi beri točk je bil drugi strelec Ukrajine, točko več je dosegel Maksim Kornijenko. "Latvijci so nas na prvi tekmi drugega dela tekmovanja res presenetili. Slabo smo se pripravili. Tokrat je bilo drugače. Vedeli smo, da lahko zmagamo proti tako veliki reprezentanci, kot je Srbija. Vsi so dvomili v nas in nam niso pripisovali veliko možnosti. Večina nas je že odpisala, a verjeli smo vase in v svoje sposobnosti. Verjeli smo, da nam lahko uspe. Igrali smo dobro obrambo, v napadu smo izkoristili svojo hitrost, vse kar moramo storiti, je, da igramo kot ekipa," je povedal mlajši brat ameriške šprinterke Carmelite Jeter.
O trenerju Fratellu je še dodal: "Naj ga bog blagoslovi! Skupaj s svojo ekipo me je veliko naučil, vsi verjamejo vame. Celo noč so pokonci in nasprotnika naštudirajo do zadnje podrobnosti. Ko pridemo na parket, dobro vemo, kakšne akcije igrajo ekipe, kako se odzovejo na določene situacije."


Parker: Popraviti moramo igro v obrambi
Tako kot Litovci in Srbi so se po večerni tekmi v četrtfinale uvrstili tudi Francozi, ki so s 102:91 premagali Latvijce. Prvi zvezdnik ekipe Tony Parker je bil po tekmi pričakovano kratek in jedrnat. Dejal je: "Izboljšati moramo svojo igro. Vsaka tekma je težka. Naš glavni cilj za danes je bil zmaga. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo s Srbijo. Danes smo igrali nekoliko bolje, a popraviti moramo igro v obrambi, če želimo na prvenstvu priti daleč." Francoze v nedeljo čaka obračun s Srbi. "Srbija je zelo dobra ekipa, igra dobro košarko, imajo zelo dobrega trenerja, zato bo tekma zelo težka. Dali bomo vse od sebe in videli, kako se bo razpletlo," je še povedal 31-letnik.

Ukrajinci presenetili Srbe
Litva visoko premagala Belgijo
Ukrajinci presenetili Srbe
Litva visoko premagala Belgijo