27-letni in 211 cm visoki Anthony Randolph je velika okrepitev za slovensko reprezentanco. Randolph se je rodil leta 1989 v Wurzburgu ameriškim staršem, ki so v Nemčiji služili vojsko. Foto: EPA
27-letni in 211 cm visoki Anthony Randolph je velika okrepitev za slovensko reprezentanco. Randolph se je rodil leta 1989 v Wurzburgu ameriškim staršem, ki so v Nemčiji služili vojsko. Foto: EPA

V Nemčiji rojeni 27-letni Randolph je bil leta 2008 štirinajsti izbran na naboru lige NBA. 211 centimetrov visoki košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v Ligi NBA. Prvi dve sezoni je prebil pri Golden State Warriorsih, nato se je preselil k New York Knicksom, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolvese in Denver Nuggetse.

Soigralec Dončića pri Realu
Evropsko košarkarsko zgodbo je začel pisati pri ruskem Lokomotivu iz Kubana, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu. Randolph je 30. kandidat, ki ga je na seznam za nastop na evropskem prvenstvu uvrstil slovenski selektor Kokoškov. Randolph bo selektorju Kokoškovu na voljo že od prvega dne (19. julij) priprav na evropsko prvenstvo. Želja vodstva Košarkarske zveze Slovenije in Randolpha je, da bi bil 27-letni košarkar dolgoročna rešitev na položajih štiri in pet.

"Vesel sem, da sem dobil priložnost, da zaigram za Slovenijo. Igranje za Slovenijo predstavlja nov velik izziv v moji karieri. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje, ki sta mi ga izkazala Košarkarska zveza Slovenije in selektor Igor Kokoškov," je dejal Anthony Randolph.

Erjavec: Randolph bo upravičil zaupanje
Tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je zelo zadovoljen s prihodom Randolpha: "Anthony Randolph je velika pridobitev za našo reprezentanco, saj igra na položaju, kjer imamo najmanjši izbor igralcev. Zahvaljujemo se Vladi Republike Slovenije, ki je omogočila, da lahko Randolph zaigra v slovenskem dresu. Prepričan sem, da bo Randolph upravičil naše zaupanje. Želimo si dolgoročnega in uspešnega sodelovanja."