Erazem Lorbek bo še naprej pomemben člen Barcelone, ki za novo sezono načrtuje nov naskok na evropski tron. Foto: EPA
Erazem Lorbek bo še naprej pomemben člen Barcelone, ki za novo sezono načrtuje nov naskok na evropski tron. Foto: EPA

Lorbek je po odhodu iz CSKA-ja s Katalonci avgusta 2009 podpisal pogodbo 2 + 1, ki jo bo zdaj v celoti izpolnil. Prihodnja sezona bo zanj tako že tretja v katalonski prestolnici, v tem času pa je med drugim osvojil naslov v Evroligi, naslov državnih prvakov ter po dva španska pokala in superpokala.

27-letni Slovenec se je v obeh sezonah izkazal s konstantno formo, saj je v prvi sezoni v španskem prvenstvu dosegal 9,7 točke in 4,02 skoka na tekmo, v zadnji pa 8,8 točke in 4,6 skoka.
Ga bodo Spursi potrebovali?
Sicer je Indiana pred dvema dnevoma na naboru Lige NBA pravice za Lorbka (izbrali so ga na naboru 2005) skupaj z letošnjima izboroma Kawhijem Leonardom in Davisom Bertansom (U. Olimpija) poslala v San Antonio za organizatorja igre Georga Hilla.

Delni remont španskih prvakov
Pri Barceloni tako nadaljujejo delno prenovo moštva. Po podpisu pogodbe s Chuckom Eidsonom in podaljšanjih Petu Mickaelu ter Franu Vazquezu iščejo še menjavi za Rickyja Rubia in Terrenca Morrisa. Vroč kandidat za zamenjavo zadnjega naj bi bil Panathinaikosov Antonis Fotsis.