Nastal je nov zaplet glede evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji. Foto: BoBo
Nastal je nov zaplet glede evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji. Foto: BoBo
Eurobasket: Lokalni organizatorji prelomna točka

Košarkarska zveza Slovenije je po odpovedi Novega mesta in Ptuja v torek za nadomestni prizorišči določila ljubljansko dvorano Tivoli in Celje. "Ta odločitev je enostranska. Presenečeni smo, da je do nje prišlo brez predhodnega dogovarjanja in privolitve z naše strani," je zapisal predsednik Fibe Europe Olafur Rafnsson.

Odziv Košarkarske zveze Slovenije
Košarkarska zveza Slovenije je končni izbor dvoran prirediteljic prvega dela EP 2013 izvedla med dvoranami in mesti, ki si jih je delegacija Fiba Europe pred časom tudi ogledala (v času kandidature za EP 2013) in na njihovo pripravljenost za organizacijo EP podala nekaj pripomb. KZS se je o končnem izboru prirediteljev prvega dela EP-ja morala najprej dogovoriti z mesti in njihovimi župani, o dogovoru pa je takoj zatem seveda obvestila slovensko vlado, ki bo sofinancirala prenovo teh dvoran. Šele po tem je KZS o končnem izboru mest hkrati obvestila tako slovensko javnost kot Fibo Europe. Ta pa bo, kot je to stalna procedura, našo končno odločitev potrdila na septembrski seji svojega izvršnega odbora. Predstavniki Fibe Europe so medtem že stopili v stik z vodstvom KZS, tako da so vsi morebitni nesporazumi odpravljeni.

"Ne izključujemo, da bosta Celje in Tivoli gostili evropsko prvenstvo, toda odločitev o tem ni mogoča brez predhodnih zagotovil in garancij. Teh do srede, 29. avgusta, nismo dobili," je pisalo v izjavi Fiba Europe.

Dokončna odločitev bo znana na izrednem septembrskem zasedanju izvršnega odbora Fiba Europe, kar vedo tudi lokalni organizatorji.

"Skušamo priti v stik z našimi partnerji v Sloveniji in še pravi čas razrešiti odprta vprašanja," je še dodal Rafnsson.

                               
Eurobasket: Lokalni organizatorji prelomna točka