Goran Jagodnik je po skoraj 26 letih končal dolgo in uspešno kariero. Foto: BoBo
Goran Jagodnik je po skoraj 26 letih končal dolgo in uspešno kariero. Foto: BoBo
Goran Jagodnik končal bogato kariero

42-letni Jagodnik je za Slovenijo nastopil na 75 uradnih tekmah. Večkrat sta reprezentančni dres oblekla le Jaka Lakovič in Uroš Slokar. Nastopil je na šestih evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Nazadnje je igral leta 2011 na evropskem prvenstvu v Litvi. Kariero je začel pred 26 leti v Kopru, kjer bo deloval tudi po koncu kariere, saj se bo pridružil delu ambicioznega prvoligaša Sixt Primorska. Z Obale je sledila selitev na Polzelo. V tujini je igral v Turčiji, Rusiji, Švici, na Poljskem, Češkem in v Srbiji. Preden je prišel k Iliriji, je nosil dres Uniona Olimpije, s katero je nastopil v Evroligi in bil v sezoni 2010/11, ko so zmaji igrali v med 16 najboljšimi, izbran za najboljšega igralca oktobra.

"Zadnjih nekaj let sem odlašal, še eno sezono, pa še eno sezono. Zdaj je prišla ponudba s Primorske, da bi pomagal v klubu. To je tudi pripomoglo pri končni odločitvi. Neka zgodba se je končala, zdaj pa se nadaljuje ob igrišču, ki bo – verjamem – vsaj pol tako uspešna, kot je bila igralska," je ob koncu kariere za TV Slovenija povedal Jagoda.

Jagodnik, Modrić in Hukić pod vodstvom Dončića
Jagodnik je bil ključen mož Ilirije pri preboju med slovensko elito. S 17,2 točke na tekmo in 9,3 skoka je bil prvi strelec in skakalec kluba in statistično najboljši posameznik druge lige. Ob 202 centimetra visokem krilnem košarkarju sta bila mentorja ljubljanskih košarkarjev še Stipe Modrić, ki se je tako kot Jagodnik pridružil že lani v tretji ligi, in Jasmin Hukić. Piko na i pa je postavil nadarjeni organizator igre Žan Mark Šiško, ki je med sezono prišel iz Cibone.

V drugi ligi je Ilirija končala z zmago nad Mesarijo Prunk iz Sežane (79:70), ki je zasedla drugo mesto. Ljubljančani so v drugi ligi dobili vseh 22 tekem, ligaškega poraza pa ne poznajo kar 49 tekem zapored. "Če povem po pravici, kar lahko potrdijo igralci, lani, ko smo začeli v tretji ligi, sem rekel, to so priprave na drugo. Letos, ko smo začeli v drugi, sem rekel, da so priprave na prvo ligo. Občutki so enkratni, ampak obenem se zavedamo, da nam to prinaša več obveznosti. O tem sicer že razmišljamo, a temu se bomo posvetili nekoliko pozneje, saj je zdaj najprej čas za malce slavja," je povedal glavni tvorec uspeha Ilirije, trener Saša Dončić. Pogovor z njim si boste lahko na MMC-ju prebrali v torek.

Goran Jagodnik končal bogato kariero