Dva sijajna košarkarja in predvsem imenitna strelca Kevin Durant in Steph Curry sta združila moči v Golden Statu. Foto: Reuters
Dva sijajna košarkarja in predvsem imenitna strelca Kevin Durant in Steph Curry sta združila moči v Golden Statu. Foto: Reuters
Stephen Curry
Curry je četrti najbolje plačani igralec Warriorsov. 26,5 milijona dolarjev zasluži Durant, Klay Thompson 16,6, Draymond Green pa 15,3. Foto: Reuters

Motorju igre Warriorsov, ki je bil lani tudi prvi strelec lige, se bo po letošnji sezoni iztekla pogodba. Ob predstavitvi ekipe, ki je lani klonila v finalu, sezono predtem pa osvojila šampionski prstan, je na vprašanje, če je optimističen glede vrnitve v Golden State prihodnjo sezono, odgovoril samo z "da, da".

Letos 12 milijonov dolarjev, naslednje leto že 30?
Curry, ki je lani navduševal v rednem delu, ko je bil najbolj zaslužen za rekorden izkupiček Golden Stata, ki je klonil le devetkrat, ne bo ob izteku pogodbe sprejel enake odločitve, kot sta njegova predhodnika pri nagradi MVP, LeBron James in Kevin Durant. James se je v Miamiju odločil za vrnitev v Cleveland, Durant pa se je iz Oklahome preselil prav h Golden Statu in se pridružil Stephu.

"Morda se bom posvetoval s Kevinom o pogajanjih in vseh zadevah glede pogodbe, ampak bom poskrbel, da me to ne bo odvrnilo od česarkoli oziroma, da bom še naprej osredotočen le na igro," je Curry dodal, da upa, da njegov status prostega igralca ne bo glavna oziroma kar edina tema skozi vso sezono. Steph bo letos zaslužil 12 milijonov dolarjev, franšiza iz Oaklanda pa naj bi mu poleti ponudila 30 milijonov na sezono, piše ESPN.

Odgovor se med sezono ne bo spreminjal
"Želim ostati pri Warriorsih, saj rad igram tu in uživam, to je to. O tem se bomo pogovarjali poleti. Moj odgovor na kakršno koli takšno vprašanje bo enak,"
je morebitne dvome razblinil Curry, ki je bil navdušen nad prvim skupnim dnem Golden Stata, ki ima letos zastrašujočo zasedbo. Ekipi, ki je lani podrla rekord po rednem delu, a potem ni uspela tega nadgraditi z drugim prstanom, se je pridružil še Durant.

Curry je bil lani prvi strelec lige – vmes je na primer kot prvi košarkar v zgodovini NBA-ja dosegel več kot 300 trojk v eni sezoni, na koncu pa jih je zadel celo 402 –, Durant pa tretji. Tu sta potem še Klay Thompson, izvrstni ostrostrelec, ki je bil lani 12. strelec lige, in Draymond Green. Trije od velike četverice – zaradi okrevanja po poškodbi je manjkal le Curry – so bili tudi člani ameriške reprezentance, ki je v Riu osvojila zlato kolajno.