Blake Griffin se bo dva tedna pred začetkom končnice vrnil na parket. Foto: EPA
Blake Griffin se bo dva tedna pred začetkom končnice vrnil na parket. Foto: EPA

23. januarja je v neki restavraciji v Torontu Griffin med prepirom udaril v obraz Matiasa Testija. Zaradi udarca s pestjo, po katerem si je tudi poškodoval dlan, bo prisilno počival na nekaj tekmah in ostal brez sorazmernega dela plače. Nekaj dni po incidentu se je košarkar svoji žrtvi že opravičil.

Kazen, ki mu jo je izrekel klub, začenja veljati šele zdaj, ko je dobil zdravniško zeleno luč za nastope. Prepoved igranja na štirih tekmah bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom Griffina ne bodo plačevali. Tako bo košarkar ob kar 859.442 dolarjev, letno sicer zasluži 18,9 milijona dolarjev.

Prvič je prisilno počival na tekmi z Denverjem v Staples Centru (105:90), že prej pa ni igral na 41 tekmah zaradi poškodbe. V povprečju je pred poškodbo dosegal po 23,2 točke, zbral 8,7 skoka in pet podaj na tekmo. Znova bo lahko igral 3. aprila proti Washingtonu.

"Mislim sem, da bo Griffin lahko igral že prej. Najprej sem želel, da lahko normalno trenira. Hotel je trenirati že 11. marca, a sem se odločil, da raje še malce počakamo. Na zadnjem treningu je bil videti odlično. Mislim, da bo takoj v začetni peterki, nisem pa prepričan, da bo lahko igral 30 ali 35 minut," je pojasnil trener Doc Rivers.

Clippersi so na Zahodu na četrtem mestu in se bodo v uvodnem krogu končnice zelo verjetno srečali z Memphisom.

LA CLIPPERS - DENVER 105:90
Jordan 16 in 16 skokov, Paul in Crawford po 14, Johnson in Green po 13; Nurkić 19, Augustin 18 in 10 podaj.