Krko v torek čaka gostovanje v Podčetrtku, v petek v Novo mesto prihaja Ilirija, naslednji ponedeljek pa v Ligi ABA gostuje v Zagrebu pri Ciboni. Foto: Krka/Drago Perko
Krko v torek čaka gostovanje v Podčetrtku, v petek v Novo mesto prihaja Ilirija, naslednji ponedeljek pa v Ligi ABA gostuje v Zagrebu pri Ciboni. Foto: Krka/Drago Perko

Novomeščani imajo vso sezono težave z odsotnostjo igralcev. Marko Arapović manjka že od začetka, Dalibor Damjanović pa prav tako ne more računati na Jureta Špana, Leona Stergarja in nazadnje še na Andreja Stavrova, ki je sicer odlično vstopil v novo sezono. Četudi so dvakrat izgubili z veliko razliko v tej sezoni na gostovanjih, pa nadaljujejo z zelo dobrimi predstavami na domačem parketu, kjer so bili v soboto s 87:70 boljši od Studentskega centra.

Liga ABA na TV SLO 2 in MMC-ju!

V soboto bo v 7. krogu Lige ABA Cedevita Olimpija gostila Split. Tekmo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sorodna novica Zmaji s stotico v Laktaših prekinili niz porazov v Ligi ABA

"Čestitke igralcem za veliko zmago. Po zadnji tekmi Lige ABA, ko smo izgubili za 50 točk, so se odlično pobrali. Pokazali so pravi značaj, voljo, željo in borbenost. Tekma ni bila lahka in končni rezultat ni realen. Pokazali smo, da bomo na domačem terenu težko oddali točke nasprotnikom, ki so v našem rangu oziroma malce višje," je povedal Damjanović, ki je imel v rotaciji le sedem igralcev, kar šest od teh pa je doseglo dvomestno število točk.

Krka je dominirala v raketi, kjer je dosegla 48 točk, 20 več od nasprotnika, skok pa je dobila z 31:21. 14 odbitih žog so dolenjski košarkarji ujeli v napadu in iz t. i. drugih priložnosti dali 19 točk, deset več od gostov iz Črne gore, ki jih vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj. "Domači košarkarji so igrali s pravim pristopom in energijo, medtem ko mi v primerjavi s prejšnjimi tekmami tega nismo pokazali. Koncentracija in pristop nista bila prava. Ni česa dodati, saj se je vse videlo na terenu. Število skokov Krke v napadu potrjuje željo in boj, kar smo mi pogrešali," je razloge za razplet dvoboja opisal Žakelj.

Dalibor Damjanović se je zahvalil tudi za podporo s tribun in povabil gledalce, naj v še večjem številu pridejo na tekme, saj potrebujejo njihovo podporo, dodal pa je, da upa, da so prepoznali borbenost in veliko željo njegovih varovancev. Foto: Krka/Drago Perko
Dalibor Damjanović se je zahvalil tudi za podporo s tribun in povabil gledalce, naj v še večjem številu pridejo na tekme, saj potrebujejo njihovo podporo, dodal pa je, da upa, da so prepoznali borbenost in veliko željo njegovih varovancev. Foto: Krka/Drago Perko
Sorodna novica Žakelj: Prihod Obradovića za ligo zelo dober tudi s trženjskega vidika

Damjanović je bil zadovoljen, da so se njegovi varovanci držali dogovora pred tekmo, ki so jo odlično začeli. Že v prvi četrtini so si priigrali lepo prednost, na odmor, ko so v prvem delu prejeli le 31 točk, pa odšli z vodstvom za 19. Razliko so nato dvignili na 22, v nadaljevanju pa visok naskok zlahka ohranili: "Kot sem dejal v napovedi tekme, ima Studentski centar zelo dobre tujce. Kyle Vinales, ki je najboljši strelec lige, zna tudi zelo dobro razigravati soigralce, saj daje več kot šest podaj na tekmo. Pri pokrivanju njega smo opravili dobro delo. Dobro smo pokrivali tudi Fletcherja Mageeja, ki je dober strelec. Ko se razigra, je zelo nevaren. Dvakrat, ko je ostal sam, je zlahka zadel. Odgovorili smo tudi na čvrstost Kenana Kamjenaša pod obročema. Zelo dober igralec je tudi Justin Edwards, ki je lani igral za Cluj pri Duletu Vujoševiću. Ekipa je zelo dobro selekcionirana, dobro igra in ima pravi značaj, zato je ta zmaga še toliko večja."

Krka je torej doma trikrat zmagala, v gosteh pa je bila za las prekratka proti Megi v Beogradu. Visoko sta jo premagala le favorizirana Partizan in Cedevita Olimpija, ki merita na najvišja mesta v ligi. Kot je že poudaril Damjanović, je bil zadnji poraz v Beogradu zelo visok, toda pomembna je bila reakcija, ki je bila prava. "Fantje so mladi in so se izgubili v atmosferi. Kdor ni igral v Beogradu, ne ve, o čem govorim. Tam smo padli pod pritiskom in tem vzdušjem. Še slišali se nismo med sabo. Takšnega ambienta v svoji dvorani oziroma na treningih ne moremo ustvariti," je dejal Kranjčan na novomeški klopi in pristavil: "Upam, da zdržimo čim dlje v tej postavi in da se čim prej vrnejo manjkajoči, kajti brez njih je res težko. Večkrat sem že povedal, da imamo ekipo sestavljeno na tak način, da je vsak igralec pomemben. Nam se pozna, če manjka že eden, kaj šele štirje."

Marcus Keene je na zadnjih dveh tekmah ujel strelsko formo, potem ko je bil največji dolžnik v ljubljanskem moštvu. Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Marcus Keene je na zadnjih dveh tekmah ujel strelsko formo, potem ko je bil največji dolžnik v ljubljanskem moštvu. Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Tretjo zmago sezone v regionalnem tekmovanju so zmaji dosegli na vedno neugodnem gostovanju v Laktaših, kjer so Igokeo premagali s kar 101:83. Po treh porazih v Ligi ABA so potrebovali takšno tekmo. V zadnjih dveh tednih so se dvakrat izkazali v Evropskem pokalu, ki so ga začeli z dvema zmagama, zdaj pa jim je uspelo te predstave prenesti tudi na Jadran. Tako kot proti Gran Canarii in Bourgu je bil tudi tokrat Jurica Golemac zadovoljen z obrambo, ki jo je omenil kot ključ do uspeha, hkrati pa je imel tudi razigranih veliko posameznikov v napadu.

Cedevita Olimpija v drugem polčasu gladko odpravila Igokeo

Ljubljančani so trojke metali 12/24. Melvin Ejim je odigral najboljšo tekmo v Olimpijinem dresu, ko je 22 točkam dodal še devet skokov. Jacob Pullen ohranja dobro formo zadnjih obračunov. Tokrat je dal 19 točk, kolikor jih je vpisal tudi Marcus Keene, ki je bil razigran drugo srečanje zapored, potem ko je imel veliko težav. 16 točk je dodal Zach Auguste, ki se je začel prebujati. Proti Bourgu so zmaji dosegli največje število podaj v tej sezoni, 23, tokrat pa so dosežek popravili še za dve. Zmerno je bilo tudi število desetih izgubljenih žog.

Na začetku dvoboja so sicer imeli znova veliko težav z napadalnim skokom nasprotnika. Igokea jih je tokrat zbrala 12, so pa v nadaljevanju Ljubljančani vzpostavili kontrolo v boju za odbite žoge. "Rekel bi, da smo odigrali 30 minut dobre obrambe, še posebej v tretji četrtini, ko smo bili agresivnejši in pametnejši. V prvi četrtini smo imeli težave v obrambnem skoku, smo pa v nadaljevanju bolje zapirali. Napadalno smo bili razpoloženi. Težko nas je zaustaviti, ko so naši igralci tako razigrani, saj imamo ofenzivno zelo kakovostne posameznike. Toda brez obrambe, kakršno smo igrali v drugem polčasu, ne bi prišli do zmage," je misli po gostovanju v Laktaših sklenil Golemac, ki ga naslednji preizkus z varovanci čaka v sredo, ko bodo v gosteh skušali nadaljevati niz zmag v Evropskem pokalu. Pomerili se bodo z Bursasporjem, ki so ga lani dvakrat premagali, a ima turški klub letos kakovostnejšo zasedbo.

Krka ostaja neporažena na domačem parketu